Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Estacions > Santa Linya
Horaris dels trens de Catalunya
   
estació amb parada facultativa
 
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda
pròxims trens
 
L'estació de Santa Linya (PK 44,800) es troba enmig del no-res a prop del pantà de Camarasa, al terme municipal de Les Avellanes i Santa Linya. Dista uns 6 km a l'est del nucli urbà de Santa Linya, al qual s'arriba per una tortuosa pista forestal no pavimentada. Va ser inaugurada el 1949, amb l'obertura del tram entre Balaguer i Cellers. L'estació original tenia tres vies, la general, una desviada a la dreta i una via morta a l'esquerra, connectada pel costat Lleida. Hi havia una andana a l'esquerra de la via general, amb l'edifici de viatgers de dues plantes i golfes. La via morta donava servei a un moll de mercaderies cobert. L'any 2000 es van enderrocar els antics edificis i el 2006 es va renovar l'andana.
L'estació actual de Santa Linya té una sola via i andana a l'esquerra de la via, mirant sentit La Pobla. L'andana disposa d'un fanal tipus led i d'un punt d'informació unificat dotat d'intèrfon amb el centre de control de la línia, però no té marquesina ni bancs.
Actualment aquest baixador és una parada facultativa, que cal sol·licitar per tal que el tren hi pari utilitzant el botó corresponent al punt d'informació, que encén un llum i adverteix al maquinista que cal aturar-se o bé a bord del tren per baixar-hi.
 
Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista del baixador de lluny, des de la carretera de Camarasa, C-13. Al baixador finalment se li ha afegit cert equipament, amb senyalètica, un fanal i un punt d'informació amb interfonia (gener 2017) Arribant a Santa Linya venint des de La Pobla i Tremp (juny 2009) Tram d'andana elevat del baixador, l'únic del recorregut sense senyalètica de FGC (juny 2009) Senyal indicador de baixador amb parada facultativa (octubre 2004)

La via des de l'andana (octubre 2004) L'antiga aiguada per a les locomotores de vapor que està en molt mal estat (octubre 2004) Baixador de Santa Linya, de parada facultativa, amb l'antiga aiguada al final de l'andana (octubre 2004) Des del baixador de Santa Linya es veu el pantà de Camarasa (octubre 2004)

 
Un "camell" que baixa de La Pobla de Segur i Tremp passa sense parar pel baixador (octubre 2004) El mateix tren passa pel desèrtic baixador (octubre 2004) Tren circulant cap a Balaguer i Lleida amb el pantà de Camarasa al fons (octubre 2004)  

 direcció Lleida
Vilanova de la Sal
direcció La Pobla de Segur
Àger
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional