Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC30.Ramals de mercaderies > XC32.Ramals del Port de Barcelona i Zona Franca
Horaris dels trens de Catalunya
XC32.Ramals de mercaderies del Port de Barcelona i Zona Franca
 
 
   
 
 ELS RAMALS DE MERCADERIES DEL PORT DE BARCELONA I LA ZONA FRANCA
El Port de Barcelona disposa de 3 ramals de mercaderies d’accés: un primer des de l’estació de mercaderies de Can Tunis pel carrer 4 de la Zona Franca, un segon des de Can Tunis pel carrer Mare de Déu del Port i un tercer des de l’estació de mercaderies del Morrot. La xarxa ferroviària del Port de Barcelona té 29 km, dels quals 9,05 km són d'ample ibèric; 4,54 km d'ample mètric (FGC); 5 km d'ample mixt (ibèric, mètric); 8 km d'ample mixt (ibèric- ample europeu) i 2,25 km d'ample mixt (ibèric -europeu, mètric). La resta són vies de servei. Hi ha ramals ferroviaris als molls Contradic, Sud, Príncep d’Espanya, Carrer Z, Inflamables i del Prat, servint una demanda diversa de tràfic: contenidors, càrrega general no contenitzada, sòlids a granel i líquids a granel. El moll Sud disposa d'una terminal ferroviària pròpia. El moll Príncep d'Espanya disposa d'una terminal ferroviària pública polivalent, principalment dedicada a cotxes, siderúrgics i contenidors. El moll del Prat disposa d’una terminal de contenidors (TERCAT/BEST), amb un total de 8 vies d’ample mixt de 750 metres de longitud i grues pòrtic.
A la Zona Franca, existeix un ramal ferroviari d’accés a la SEAT des de l’estació de mercaderies de Can Tunis per l’avinguda del Parc Logístic. L’entrada a la factoria s’ha de fer després d’una inversió de marxa, disposant de dues vies separades per accedir-hi, pel carrer Vint-i-cinc i el carrer Vint-i-quatre.
 
FOTOS DELS RAMALS DE MERCADERIES
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Seqüència d'un tren Teco encapçalat per la locomotora dièsel 310.055 circulant pel bellmig del carrer 4 de la Zona Franca cap a la terminal de contenidors del Port de Barcelona (juny 2013)

Seqüència de la locomotora 311.131 sortint del tram comú del Port de Barcelona d'ample ibèric-mètric-internacional cap al carrer 4 de la Zona Franca, tot passant per sota el viaducte de la futura L10 (setembre 2012)

La locomotora 311 pel carrer 4 (setembre 2012) Vista de les vies del carrer 4, amb un pas de vianants que creua calçada i vies (febrer 2012) Vista general del carrer 4 i les vies (març 2012) Terminal de granels del moll contradic, on arriben tant les vies d'ample mètric com les d'ample ibèric (juliol 2007)

direcció Can Tunis/El Papiol/Morrot
Ramal de mercaderies XC31
Ramals de mercaderies  
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional