Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona > Mont-roig del Camp
xarxa de via ampla
06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona
codi estació: 65408


Mostra un mapa més gran
L'estació de Mont-roig del Camp (PK 251,1 de la línia València-Tarragona) es situa a la zona marítima de la població, allunyada del casc urbà en una zona on no hi ha res, excepte algunes cases aïllades, al costat de la carretera de Barcelona a Cádiz. El tren va arribar a Mont-roig el 1865, amb la inauguració del tram de Tarragona a L'Aldea-Amposta. L'estació actual disposa tres vies, la general (via 1) i dues desviades (vies 2 i 4). Hi ha dues andanes, una entre les vies 2 i 4 i una per a la via 1, andanes enllaçades mitjançant passos a nivell. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies, mirant sentit Tortosa, i és de dues plantes, si bé actualment es troba totalment tapiat i abandonat, en sintonia amb la resta de l'estació. Completen les instal·lacions de Mont-roig del Camp dues aiguades que encara es conserven que abastien les locomotores de vapor en el seu moment, que es situen una a cada extrem de l'estació entre les vies 1 i 2. El futur de l'estació de Mont-roig del Camp és incert ja que properament es traslladaran les circulacions a la variant del corredor del Mediterrani entre Tarragona i Vandellòs. Està previst situar un PAET (Punt d'Avançament i Estacionament de Trens) o apartador a Mont-roig però no estació de viatgers, ni tampoc aprofitar el traçat actual.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Mont-Roig del Camp (setembre 2004) Vista de l'edifici des del costat de les vies i les andanes (setembre 2004) L'estació de Mont-Roig encara conserva dues aiguades per a abastir d'aigua les màquines de vapor (setembre 2004) L'aiguada i el dipòsit elevat d'aigua darrera (setembre 2004)

Una altra vista del mateix lloc, amb l'altra aiguada al fons (setembre 2004) Semàfors. Fase 1: semàfors apagats (setembre 2004) Semàfors. Fase 2: semàfors en vermell (setembre 2004) Semàfors. Fase 3: semàfor en verd (setembre 2004)

Unitat 470 + unitat 440 baixen direcció Tortosa per Mont-Roig del Camp (setembre 2004) Vista del cua del tren, amb la 440 reformada (setembre 2004) Un tren Arco remolcat per la 252-053 passa per Mont-Roig cap a València (setembre 2004) Cua del mateix tren Arco (setembre 2004)

direcció Salou/Tarragona Índex Línia 06 direcció L'Ametlla/Tortosa/Ulldecona
< Cambrils L'Hospitalet de l'Infant >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional