Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC06.Línia Tarragona-Tortosa/València
Horaris dels trens de Catalunya
XC06.Línia Tarragona - Tortosa / València
Tarragona - Salou - Cambrils - L'Ametlla de Mar - L'Aldea-Amposta - Tortosa / Ulldecona
 
   
     
 
Denominació oficial: Línia València-Tarragona (línia 600 adif) i Tortosa-L'Aldea (línia 620 adif) | Origen XC06: Tarragona | Final XC06: límit País Valencià (Ulldecona-Alcanar) i Tortosa
Ample de via: 1.668 mm Longitud: 115,7 km (Tarragona-País Valencià) |
13,1 km (L'Aldea-Tortosa)
Doble via: Bif.Calafat-País Valencià Electrificació: 3.000 V cc
Estacions de viatgers: 13 en servei Terminals de mercaderies: 3 Serveis: Rodalies, Regionals, mercaderies i llarg recorregut Construcció: 1.865 - 1.867
 
 
FOTOS I INFORMACIÓ DE TOTES LES ESTACIONS I LES SEVES PROXIMITATS
Seleccioneu una estació al mapa:
    
 
 DESCRIPCIÓ GENERAL
La línia XC06 forma part de la xarxa convencional de via ampla d'adif a Catalunya i enllaça Tarragona i el País Valencià, passant per Salou, Cambrils, l'Ametlla de Mar, l'Aldea-Amposta i Ulldecona. A més, hi ha un ramal de l'Aldea-Amposta a Tortosa, tram que havia format part de l'antiga línia general. El traçat s'inicia a Tarragona, deixant les vies de la línia de Reus i circulant en via única entre les petroquímiques de la zona del Camp direcció Salou, passant abans molt a prop del parc temàtic de Port Aventura. A partir de Salou la via no deixarà la costa, seguint en traçat planer cap a Cambrils entre les edificacions de les poblacions. El recorregut segueix sempre per la zona litoral cap a Mont-roig del Camp i L'Hospitalet de l'Infant. Fins a Vandellòs la línia circula per un tram més complicat, en el que hi ha estretes i altes trinxeres. Entre Vila-seca i Vandellòs està a mig construir una variant de traçat que permetrà estendre l'anomenada velocitat alta al Camp. A partir de Vandellòs el traçat passa a ser de via doble adaptada per a velocitats altes, amb radis de corba oberts i catenària de tipologia específica. El recorregut discorre entre la costa i l'autopista, passant per l'Ametlla de Mar i pel bellmig de la població de l'Ampolla. A partir d'aquest punt la línia s'endinsa lleugerament cap a l'interior, deixant la visió del delta de l'Ebre a l'esquerra. L'estació de l'Aldea-Amposta es situa ja en un tram que es va posar en servei juntament amb la variant de l'Ebre, al nord del nucli urbà. Cap a Tortosa queda en servei l'antiga línia convencional de via única, que arriba fins a la capital del Baix Ebre per un tram que salva la serra de les Velles fins a Camp-redó. L'entrada a Tortosa és en paral·lel al canal de l'esquerra de l'Ebre. Antigament la línia creuava el riu Ebre per un pont metàl·lic i girava novament direcció mar, per seguir cap a Santa Bàrbara i Freginals. A l'Aldea-Amposta el traçat principal segueix cap al sud en paral·lel a l'autopista AP-7, creuant el riu Ebre per un gran viaducte fins a enllaçar amb l'antiga traça original a Freginals. El tram cap a Ulldecona i el País Valencià és totalment recte i sense dificultats orogràfiques.
 SERVEIS, TRENS I EXPLOTACIÓ
 Rodalies
             
 Regionals
           
 Llarg recorregut Euromed i Talgo
 Mercaderies Renfe mercaderies i operadors privats
L'explotació de la línia XC06 és bastant uniforme, tot i que el tram de via única de Tarragona a Vandellòs en condiciona severament la capacitat. Entre Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant hi circulen els trens de Rodalia del Camp de Tarragona de la línia RT2. Per la totalitat de la línia hi circulen els serveis regionals de la línia R16, entre Tarragona i Tortosa, prolongant-se un tren al dia fins a Ulldecona i Vinaròs. També hi ha trens regionals de Mitjana Distància entre Barcelona i València (amb parada a Tortosa), que produeix que els trens passin dos cops per l'Aldea-Amposta i que hagin d'invertir el sentit dues vegades. Finalment, quant a Regionals hi ha dos trens diaris Tortosa-València, que inverteixen també el sentit a l'Aldea-Amposta. Tots els serveis de Rodalia i Regionals són servits per UT 470, 448 o 447.
Quant als trens de llarg recorregut, destaca l'Euromed que enllaça Barcelona amb València i Alacant i és servit per trens de la sèrie 130. Els altres trens de llarga distància que circulen per la línia són els Talgo (Barcelona-Alacant, "Mare Nostrum" Barcelona-Cartagena, Barcelona-Lorca, Barcelona-Múrcia), remolcats per locomotores sèrie 252.
Hi ha un intens trànsit de trens de mercaderies per tota la línia (excepte al ramal l'Aldea-Tortosa), utilitzant en general les terminals de l'entorn de Tarragona. Els trens són remolcats per locomotores 253 i 269 (renfe) i locomotores 253 i 335 (operadors privats).
 
 HISTÒRIA
Electrotren Sevilla-Barcelona a prop de Tortosa. Font: http://travelerdrawer.blogspot.com.es/2010/12/electrotren-444-tren-sevilla-barcelona.htmlLa línia de Tarragona a Tortosa i Ulldecona va ser construïda per la companyia ferroviària d’Almansa a València i Tarragona (AVT). El 1862 van entrar en servei els primers trams de la línia al País Valencià, entre València, Sagunt, Nules i Castelló. Un any més tard es va prolongar de Castelló a Benicàssim i el 1865 de Benicàssim a Ulldecona, mentre avançava la construcció de la línia des de Tarragona. El tram entre Tarragona i l'Aldea es va inaugurar el 1865. El 1867 s'enllaçaven els trams Ulldecona-Tortosa-L'Aldea, amb la construcció d'un gran viaducte sobre el riu Ebre. La línia va formar part entre d'altres de la companyia MZA (Madrid-Zaragoza-Alicante) i a partir de 1941 de Renfe. El 1973 es va electrificar tota la línia entre Tarragona i València. El 1994 es van iniciar les obres de duplicació de via i adaptació a velocitats altes (200-220 km/h) de la línia entre Vandellòs i Orpesa del Mar. El 1996 va entrar en servei la línia directa de l'Aldea a Freginals (variant de l'Ebre) que incloïa un gran nou viaducte sobre l'Ebre, a més de la reubicació de l'estació de l'Aldea-Amposta. Aquesta variant suposava l'estalvi de 19 km per als trens directes i l'abandó de l'explotació del tram de Tortosa a Freginals. L'estació de la capital del Baix Ebre quedava ara en un ramal des de l'Aldea. Entre Vandellòs i Vila-seca des de l'any 2000 s'està construïnt una variant també amb característiques de velocitat alta per eliminar la línia per la franja litoral, sense data exacta de posada en servei. La nova variant connectarà també amb la LAV Lleida- Barcelona (amb un intercanviador d'ample previ).
 DADES TÈCNIQUES
Rampa característica (‰) Tarragona-Bif.Calafat 11/12 | Bif.Calafat-L'Aldea 12/11 | L'Aldea-Tortosa 13/14 | L'Aldea-Ulldecona 14/15
Velocitat màxima genèrica (km/h) Tarragona-Bif.Calafat 160 | Bif.Calafat-Ulldecona 220 | L'Aldea-Tortosa 160
Tipologia electrificació  3 kV catenària compensada
Longituds màximes trens (m) Viatgers 350 | Mercaderies 500 (normal) | 575 (especial Tarragona-Bif.Calafat) / 550 (especial Bif.Calafat-Ulldecona)
Blocatges  Tarragona-Bif.Calafat BAUctc | Bif.Calafat-Ulldecona BABctc | L'Aldea-Tortosa BAUctc
Sistemes de seguretat Tarragona-Ulldecona Tren terra, ASFA i ATP-EBICAB | L'Aldea-Tortosa Tren terra i ASFA
 
LINKS
Wikipèdia: http://ca.wikipedia.org  
 
Enllaç directe:  
Xarxa Convencional de Via Ampla
 
  (c) Bernat Borràs
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional