Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 01.Línia Barcelona-Mataró-Blanes-Maçanet >  Premià de Mar
xarxa de via ampla
01.Línia Barcelona-Mataró-Blanes-Maçanet
codi estació: 79409
Venda automàtica de bitllets Taquilla de bitllets Informació Lavabos Cafeteria Prohibit fumar   Bus

 
   


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Premià de Mar (PK 19,0 de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet) està situada a primera línia marítima, davant de la platja i just al costat de la N-II. Premià forma part de la primera línia ferroviària que es va construir a la Península entre Barcelona i Mataró l'any 1848, malgrat que va ser posada en servei més endavant. L'estació està formada per les dues vies generals (vies 1 i 2) amb andanes laterals de 160 metres de longitud comunicades entre sí per un pas a nivell a l'extrem costat Barcelona i un pas inferior, amb escales fixes i ascensors. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies, mirant cap a Mataró, i integra al seu interior el pas inferior entre andanes i l'entrada des del petit pas inferior d'accés des de la població i que discorre sota la N-II i sota les vies per accedir a la platja. L'edifici de viatgers disposa d'accessos directes tant des del petit pas inferior com des del nivell de la carretera N-II entre el vial i el ferrocarril. L'interior de l'edifici disposa de les barreres tarifàries, màquines de venda de bitllets i cafeteria. L'estació no té marquesines excepte un petit tram a la sortida de l'andana de la via 1. Està previst remodelar l'estació, prolongant les andanes fins als 200 metres de longitud i l'interior de l'edifici de viatgers, col·locant les barreres tarifàries al nivell superior per tal que els usuaris accedeixin a l'edifici des del pas de vianants de la N-II en lloc del petit pas inferior actual.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Civia sortint cap a Vilassar (gener 2008) Una altra vista del tren i l'edifici de viatgers a l'esquerra (gener 2008) Civia de 5 cotxes amb destinació Calella arribant a Premià de Mar (gener 2008) El tren a punt de fer parada a la via 1 (gener 2008)

Unitat Civia sèrie 465 a la via 2 (gener 2008) Una doble composició d'unitats Civia estacionada a la via 1, a la vora del mar (gener 2008) Civia 465-014 entre Cabrera de Mar i Vilassar de Mar (gener 2008) Encreuament de trens Civia (gener 2008)

Edifici de viatgers de Premià de Mar (octubre 2004) Vista general de l'estació des del costat Barcelona i mar (octubre 2004) Una 447 en doble composició va cap a Barcelona, amb el mar al fons (octubre 2004) 447-065 a la via 1 de l'estació premianenca (octubre 2004)

Sortint cap a Mataró (octubre 2004) Tren estacionat a la via 2 de Premià (octubre 2004) Tren amb destinació a l'aeroport sortint de l'estació (octubre 2004) El ferrocarril es troba encaixonat entre el mar i la carretera N-II (octubre 2004)

direcció Barcelona Índex Línia 01 direcció Mataró/Maçanet
< Ocata Vilassar de Mar >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional