Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Sant Quirze de Besora
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77113


Mostra un mapa més gran
L'estació de Sant Quirze de Besora-Montesquiu (PK 93,4 de la línia Barcelona-Vic-Ripoll) es situa al nord del nucli urbà, a la riba esquerra del riu Ter. El tren va arribar a Sant Quirze de Besora el 1879 amb la inauguració del tram des de Torelló. L'estació disposa de la via general (via 1) i una desviada a la dreta d'aquesta (via 2). Hi ha dues andanes, una per a la via 2 i una altra que es situa entre les vies 1 i 2. Les dues andanes es comuniquen a través d'un pas a nivell. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies, mirant cap a Vic, i és de tres cossos, essent el cos central de dues plantes i golfes i els dos cossos laterals d'una sola planta. A la planta baixa s'hi situa la taquilla i sala d'espera de l'estació, entre d'altres dependències. L'edifici es completa amb una àmplia marquesina per refugiar els viatgers a la via 2.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de l'estació de Sant Quirze de Besora (setembre 2004) Gran marquesina per a l'andana principal de l'estació (setembre 2004) La maquinària de via i obres invaeix les vies de l'estació durant la renovació del tram Borgonyà-Ripoll (setembre 2004) Maquinària pesant de via i obres, d'origen portugués (setembre 2004)

Una altra vista de la marquesina de l'estació (desembre 2004) Placa commemorativa i placa d'alçada sobre el nivell del mar (desembre 2004) Antiga palanca d'accionament dels canvis d'agulles (desembre 2004) Vista general de l'estació des del costat Ripoll (desembre 2004)

Unitat 440 reformada passant pel pas a nivell a la entrada de Sant Quirze (desembre 2004) Entrant a l'estació per la via principal (desembre 2004) La 440-147 fent parada a la via 1 de l'estació santquirzenca (desembre 2004) Un altre tren, que ve de Ripoll i Puigcerdà, entra per la via 2 (desembre 2004)

Encreuament d'unitats de la sèrie 440 (desembre 2004) La 440-237 ja està llesta per sortir cap a Barcelona (desembre 2004) El tren incoporant-se a la via general (desembre 2004) Sortint de Sant Quirze de Besora (desembre 2004)

L'altre tren, també arrenca cap a Ripoll (desembre 2004) Vista del feix de vies a l'entrada de St.Quirze costat Vic (desembre 2004) Rètol informatiu de les obres de renovació de via (desembre 2004) Les vies a l'entrada de St.Quirze costat Ripoll (desembre 2004)

direcció Vic/Barcelona Índex Línia 07 direcció Ripoll/Puigcerdà
< Borgonyà La Farga de Bebié >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional