Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Torelló
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77111


Mostra un mapa més gran
L'estació de Torelló (PK 85,1 de la línia Barcelona-Vic-Ripoll) està situada a la part nord del nucli d'aquesta població osonenca. El tren va arribar a Torelló el 1879 amb la inauguració del tram des de Vic. Les instal·lacions actuals compten amb tres vies, la general i dues desviades, amb dues andanes comunicades mitjançant un pas a nivell al costat Ripoll. L'edifici de viatgers està situat a l'esquerra de les vies, mirant cap a Ripoll. Aquest està format per tres cosssos; al cos central hi ha un pis superior i golfes. A la planta baixa s'hi situa la taquilla i sala d'espera de l'estació, entre d'altres dependències. L'edifici es completa amb una àmplia marquesina per refugiar els viatgers a la via 1 i a més, encara conserva el rètol modernista amb el nom de l'estació.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Façana a les vies de l'edifici de viatgers de Torelló, on destaca el rètol modernista (maig 2006) Doble composició d'unitats 440 de 2 cotxes entrant a Torelló procedents de Puigcerdà (maig 2006) Tren fent parada a la via 1 de Torelló (maig 2006) Les 440 sortint cap a Vic i Barcelona (maig 2006)

Edifici de viatgers de l'estació de Torelló (agost 2004) El primer tren procedent de Barcelona del dia entra a Torelló (agost 2004) El tren entrant a l'estació (agost 2004) La 440 ja ha parat a la via 1 de l'estació (agost 2004)

Amb els primers rajos de sol la 440-193 s'escalfa a Torelló (agost 2004) Vista general de l'estació torellonenca (agost 2004) La 440-193 esperant sortir cap a Barcelona i L'Hospitalet (agost 2004) 440 estacionada a la via principal de Torelló (agost 2004)

direcció Vic/Barcelona Índex Línia 07 direcció Ripoll/Puigcerdà
< Manlleu Borgonyà >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional