Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 05.Línia Tarragona-Reus-Picamoixons-Montblanc-Les Borges-Lleida > Vimbodí
xarxa de via ampla
05.Línia Tarragona-Reus-Picamoixons-Montblanc-Les Borges-Lleida
codi estació: 73006
 


Mostra un mapa més gran
L'estació de Vimbodí (PK 48,2 de la línia Lleida-Tarragona) es situa al nord-est del casc urbà. El tren va arribar a Vimbodí el 1865, amb la obertura de la línia des de L'Espluga de Francolí. Les instal·lacions actuals es redueixen a una sola via amb andana a l'esquerra d'aquesta, mirant sentit Lleida. A l'esquerra també s'hi situa l'edifici de viatgers, que és de dues plantes, i que acull a la planta baixa una sala d'espera que sol romandre tancada al públic. Completen les instal·lacions de Vimbodí una zona d'aparcament de vehicles i una sots-central elèctrica situada a la sortida de l'estació direcció Tarragona.
El PAET de Riu Milans (PK 47,1 de la línia Lleida-Tarragona) es situa entre les estacions de Vimbodí i Vinaixa i va ser construït a primers anys 2000 per tal de poder disposar de majors punts on realitzar encreuaments de trens, donat l'augment de circulacions que es van produir a la línia abans que entrés en servei la línia d'alta velocitat entre Lleida i Camp de Tarragona, l'any 2006. El PAET disposa de la via general i una via desviada a la dreta d'aquesta, que té una petita via de culató al costat Tarragona per impedir invasions accidentals de la via general. Disposa d'una petita edificació tècnica a la dreta de les vies.

Fotos de l'estació de Vimbodí
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Vimbodí (novembre 2004) L'edifici de viatgers vist des de l'andana (novembre 2004) Indicador de direcció dels trens i placa amb l'altitud (novembre 2004) Detall de l'indicador amb el nom de l'estació (novembre 2004)

Sots-central elèctrica al costat Tarragona del baixador (novembre 2004) Tren Altaria procedent de Lleida passa sense parar (novembre 2004) Altaria sortint de l'estació vimbodinenca cap a Valls i Barcelona (novembre 2004) Una altra vista del talgo amagant-se a la corba (novembre 2004)

Fotos del PAET Riu Milans
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Rètol indicador de l'accés al PAET nº2 o de Riu Milans (novembre 2006) Vista del PAET des del costat Tarragona, amb el culató de seguretat (novembre 2006) Edificació tècnica del PAET (novembre 2006) Rètol amb el nom del PAET (novembre 2006)

Vista general del PAET Riu Milans des del costat Lleida (novembre 2006) Talgo Altaria procedent de Barcelona i remolcat per la 252-052 passa pel PAET direcció Lleida (novembre 2006) Cua del Talgo VII que circularà fins a Lleida per línia convencional i allí canviarà a ample UIC per anar fins a Madrid (novembre 2006) El Talgo s'allunya cap a l'interior (novembre 2006)

direcció Montblanc/Tarragona Índex Línia 05 direcció Les Borges/Lleida
< L'Espluga de Francolí Vinaixa >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional