Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia 9 > L10 nord > La Salut
Horaris dels trens de Catalunya
< Llefià Línia L10 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Gorg Gorg > 
 
La Salut
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 935  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació La Salut de la línia L10 del metro de Barcelona va inaugurar-se l'abril de 2010, amb l'entrada en servei del tram de Gorg a Bon Pastor. L'estació es situa al terme municipal de Badalona, a la confluència de l'avinguda del Marquès de Sant Morí i els carrers Salvador Seguí, Quevedo i Pau Piferrer. Dóna servei al barri de La Salut, al mercat de La Salut i al mercat el Sol. L'estació és del tipus característic de la L9 amb un pou de 36 metres de profunditat si bé en aquest cas no és circular sinó quadrat, amb dimensions de 26x35 metres. L'estació s'estructura en quatre nivells: el vestíbul superior, la preandana, l'andana superior i l'andana inferior. El vestíbul superior disposa de fins a quatre accessos: un al carrer Salvador Seguí (accés 1), un altre a l'avinguda Marquès de Sant Morí cantonada amb el carrer Pau Piferrer (accés 2), un tercer accés a al carrer Joan Valera cantonada amb el carrer Austràlia (accés 3), i un altre al carrer Joan Valera cantonada amb l'avinguda Marquès de Sant Morí (accés 4). Tots els accessos disposen d'escales fixes i una escala mecànica, i els accessos 2 i 4 també tenen un ascensor. Els accessos 3 i 4 s'uneixen en un passadís que va fins al vestíbul principal, ajuntant-se pel camí també l'accés 2. L'accés 1 va directament al vestíbul principal. En aquest vestíbul previ al pou hi ha el centre de control de l'estació, les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés. El pou baixa fins al nivell del túnel de doble pis superposat per on circulen els trens. Hi ha 6 ascensors de gran capacitat que enllacen el vestíbul superior amb la pre-andana. També hi ha 2 ascensors per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) que enllacen directament el vestíbul amb l'andana superior i inferior de manera directa. El pou disposa de dos conjunts d'escales fixes que només es poden utilitzar en cas d'emergència. Des del nivell preandana en surt una escalinata que condueix a l'andana i la via superior i una altra que condueix a l'andana i la via inferior. També hi ha dues escalinates més a les parets del pou que enllacen el nivell pre-andana amb les dues andanes. Les andanes es troben situades dins de la secció del túnel i tenen una longitud de 101 metres. De manera comuna en totes les estacions de la L9 es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec d'Alfons Soldevila Barbosa.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de metro de La Salut des del carrer Salvador Seguí (abril 2010) Una altra vista del mateix accés des de l'interior de l'estació (abril 2010) Accés des del carrer Pau Piferrer amb avinguda Marquès Sant Morí (abril 2010) Una altra vista amb l'ascensor i les escales del mateix accés a la parada (abril 2010)

Accés des de Pau Piferrer i passadís que duu al vestíbul (abril 2010) El passadís segueix fins als altres dos accessos a l'estació de metro (abril 2010) El mateix passadís vist des de prop del vestíbul principal (abril 2010) El vestíbul amb les màquines de venda de bitllets i el centre de control, en una zona molt lluminosa (abril 2010)

Barreres tarifàries de control d'accés (abril 2010) Una altra vista passada la línia de peatge (abril 2010) Bateria d'ascensors d'alta capacitat sota una claraboia que permet l'entrada de llum natural al nivell vestíbul (abril 2010) Espectacular vista del pou (abril 2010)

Part del pou per on baixen els ascensors per a PMR (abril 2010) Els ascensors al nivell pre-andana (abril 2010) Escales per anar a l'andana superior direcció Bon Pastor i inferior direcció Gorg (abril 2010) Accessos a l'andana superior amb portes d'emergència per aïllar el túnel del pou en cas de necessitat (abril 2010)

Característiques portes d'andana que separen els trens dels viatgers (abril 2010) Un metro de la L10 a La Salut en un recorregut Gorg-Bon Pastor (abril 2010) Les portes del metro i de l'andana s'han tancat i és a punt de sortir (abril 2010) Extrem de l'andana superior (abril 2010)

Detall de la senyalètica (abril 2010) Una altra vista de l'andana superior (abril 2010) Vista general de l'andana superior, direcció Bon Pastor (abril 2010) Un metro arribant a La Salut (abril 2010)

Escales d'enllaç entre els dos nivells seguint les parets del pou (abril 2010) Indicacions per anar a l'andana superior, direcció Bon Pastor (abril 2010) Escales d'enllaç entre el nivell pre-andana i l'andana inferior, direcció Gorg (abril 2010) L'andana inferior (abril 2010)

Vista general de l'andana situada al semitúnel inferior (abril 2010) Termòmetre de la L10 i monitors informant de les properes sortides (abril 2010) Un metro de la sèrie 9000 a La Salut a punt de sortir cap a Gorg (abril 2010) Sortida de La Salut cap a Gorg pel semitúnel inferior (maig 2010)

direcció La Sagrera Índex línia L10 nord direcció Gorg
< Llefià Gorg > 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional