Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L11 > Torre Baró | Vallbona Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Torre Baró | Vallbona

01

correspondències: R3 L'Hospitalet - Barcelona - Granollers - Vic R4 St.Vicenç de Calders - Vilafranca P. - Barcelona - Terrassa - Manresa R7 L'Hospitalet - Cerdanyola UAB - Martorell  
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telèfon mòbil

Situació de l'estació Torre Baró | Vallbona a la línia L11 (mapa base: wefer.com)L'estació Torre Baró | Vallbona de la línia L11 del metro de Barcelona es va posar en servei l'any 2003, amb la inauguració de la L11 de Trinitat Nova a Can Cuiàs. La parada és a l'aire lliure i situada entre l'avinguda Escolapi Càncer i el carrer Sant Feliu de Codines. Té un vestíbul a cada extrem de l'estació. El del costat sud disposa d'un sol accés, a peu pla, des de l'Avinguda de Vallbona, des d'on queda molt propera l'estació de Torre Baró de la xarxa de via ampla. L'altre vestíbul està situat al costat nord i té un sol accés des del carrer Sant Feliu de Codines. Tots dos vestíbuls disposen de màquines de venda automàtica de bitllets i de portes de control d'accés a les andanes. En el cas del vestíbul amb accés des de l'Avinguda de Vallbona també hi ha un centre de control. Des del vestíbul sud s'accedeix mitjançant una suau pendent a l'andana de la via 1, mentre que des del vestíbul nord cal baixar dos trams d'escales que duen a un pas superior entre les andanes. Per enllaçar el vestíbul nord i el pas superior també hi ha ascensors i per baixar al nivell d'andanes hi ha novament ascensors i també escalinates. Així doncs, el nivell pel que circulen els trens està format per dues vies amb andanes laterals cobertes totalment per una marquesina per resguardar els viatgers de les inclemències meteorològiques. A l'estació de Torre Baró es creuen el tren ascendent i el descendent, usant sempre el tren direcció Can Cuiàs la via 1 i el tren direcció Trinitat Nova la via 2.

 Fotos

Accés a l'estació des de l'Avinguda de Vallbona (maig 2005)

Vestíbul sud de l'estació, amb les portes de control d'accés a l'andana (maig 2005) Passadís que duu directament a l'andana de la via 1 (maig 2005) El mateix passadís vist des de la mateixa andana. L'enllaç amb trens de rodalies està clarament marcat (maig 2005)
       
El primer dels dos trens arriba a Torre Baró. És el que ve de Can Cuiàs. Caldrà que s'esperi (maig 2005) Al cap de pocs segons apareix l'altre comboi, aquest procedent de Trinitat Nova (maig 2005) Un dels trens ja pot seguir cap a Trinitat Nova mentre l'altre ho farà cap a Can Cuiàs (maig 2005) Detall de la senyalètica de la línia L11 (maig 2005)
       
Curiosos advertiments (únics a la xarxa de metro) situats a totes les andanes de la línia L11 (maig 2005) Vista del túnel direcció Trinitat Nova. Hi ha una petita via morta per seguretat (maig 2005) Punt de parada dels trens, simbolitzat amb un 2, de dos cotxes que tenen els combois (maig 2005) Ascensor que enllaça l'andana de la via 1 amb el vestíbul nord (maig 2005)
       
El túnel mirant direcció Can Cuiàs, que també disposa d'una via morta de seguretat (maig 2005) Vista de l'ascensor de la via 2 vista des de l'andana de la via 1 (maig 2005) Tren que ve de Can Cuiàs entrant a la petita estació (maig 2005) Novament encreuament dels dos únics trens que circulen simultàniament per cobrir la línia (maig 2005)
       
Portes de control d'accés del vestíbul nord, amb accés des del carrer Sant Feliu de Codines (maig 2005) Trams d'escales per baixar del vestíbul nord fins al pas superior entre les andanes (maig 2005) Aquest mosaic amb fotografies que simbolitzen el barri presideix l'ampli pas superior entre andanes (maig 2005) Creuament dels dos trens de la L11 vist des del pas superior (maig 2005)
       
Ascensor que enllaça el pas superior amb l'andana direcció Trinitat Nova. A l'esquerra les escalinates (maig 2005) Escalinates d'enllaç entre el pas superior i l'andana de la via 2 (maig 2005) Una unitat 500 en servei 452 sortint cap a Trinitat Nova (maig 2005) Tren que de Can Cuiàs fent parada a Torre Baró. Observeu la petita rampa per a PMR (maig 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L11

direcció Can Cuiàs

< Casa de l'Aigua

Ciutat Meridiana >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs