Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > Funicular de Montjuïc > Parc de Montjuïc
Horaris dels trens de Catalunya
< Traçat Funicular de Montjuïc Funicular de Montjuïc  
Parc de Montjuïc
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 9902  

L’estació Parc de Montjuïc del funicular de Montjuïc (PK 0+000) es troba soterrada sota l’avinguda Miramar. L’estació es va posar en servei amb la denominació Miramar el 24 d’octubre de 1928, quan es va inaugurar el funicular de Montjuïc. Es va remodelar el 1965 i el 1984 es va posar en servei el funicular actualitzat. El 1992 se’n va fer una reforma total, per tal de convertir-lo en un dels mitjans principals de transport a la muntanya pels Jocs Olímpics. El 2020 es va completar una nova millora completa de les instal·lacions.
L’estació actual de Parc de Montjuïc té l’accés per l’edifici de viatgers situat a l’avinguda de Miramar, de planta baixa i tres plantes, just al costat de l'estació inferior del telefèric de Montjuïc. A la planta baixa hi ha el vestíbul, amb les màquines de venda de bitllets, taquilla i barreres tarifàries de control d’accés. Antigament l’estació Parc de Montjuïc (aleshores Miramar) era el nexe d’unió entre el funicular Paral·lel – Miramar i el funicular Miramar – Castell, que tenia les andanes uns 9 metres per sobre del vestíbul de l’avinguda Miramar. El 1981 va deixar de funcionar el funicular Miramar – Castell. Des del vestíbul de l’avinguda Miramar hi ha dos conjunts d’escales fixes que baixen fins a la nau de la via i cadascuna de les dues andanes; també hi ha un ascensor que enllaça el vestíbul amb l’andana del costat est. L’estació està formada per la via única del funicular subterrània amb andanes laterals d’uns 30 metres de longitud i 2 metres d’amplada esglaonades en 20 replans, ja que el tram té una pendent del 18%. L’accés a les andanes està protegit per unes portes automàtiques a cadascuna d’elles, que es tanquen quan no hi ha el funicular estacionat a l’estació. Completen les instal·lacions la sala de control i maquinària del funicular, situada darrere el topall i diverses pantalles d’informació dinàmica.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Parc de Montjuïc del funicular, amb l'edifici del telefèric de Montjuïc just al costat (març 2020) Una altra vista de l'edifici de l'estació superior del funicular de Montjuïc, amb l'accés per l'avinguda Miramar (març 2020) Taquilla i barreres tarifàries de control d'accés (març 2020)  Barreres tarifàries de control d'accés i màquines de venda automàtica de bitllets (març 2020)

Vista del vestíbul un cop passada la línia de peatge (març 2020) Arribant a l'estació superior, vist a bord del comboi número 1 del funicular (març 2020) Frontal del funicular número 1 a l'estació superior (març 2020) Andana per a la baixada de viatgers i per a l'accés de persones amb mobilitat reduïda (PMR) des de l'ascensor (març 2020)

Vista lateral del funicular estacionat a l'estació superior (març 2020)  Escales en teoria només de pujada des de l'andana, tot i que molts usuaris fan cas omís de la senyalització (març 2020) Escales de baixada des del vestíbul fins a l'andana per a la pujada dels usuaris (març 2020) Zona d'accés al funicular, amb la pantalla informant del temps que falta per a la propera sortida (març 2020) 

Vista del comboi número 1 a l'estació superior a punt per sortir (març 2020)  La porta d'andana es tanca abans que es tanquin les portes del vehicle (març 2020) Comboi número 1 del funicular iniciant el seu descens cap a Paral·lel (març 2020) Detall de les politges adjacents a a la sala de màquines del funicular (març 2020)

Vista general de la via i les andanes laterals esglaonades (març 2020)  Vista de la zona d'espera únicament per als usuaris procedents de l'ascensor que enllaça l'andana amb el vestíbul (març 2020) Funicular vist des de l'estació superior, on es poden apreciar els dos trams existents a l'aire lliure de la línia (març 2020) Funicular número 2 entrant a l'estació Parc de Montjuïc (març 2020) 

       
El funicular a punt de finalitzar un dels seus múltiples trajectes entre Paral·lel i Parc de Montjuïc (març 2020)  Andana del funicular corresponent a l'arribada de viatgers. Les dues andanes només es comuniquen pel vestíbul superior (març 2020) Andanes esglaonades a l'estació superior del funicular de Montjuïc (abril 2007)  L'edifici de l'estació superior del funicular de Montjuïc (agost 2005)

Barreres tarifàries per accedir a les instal·lacions (agost 2005)  Vista del frontal aerodinàmic del funicular (agost 2005)  El tren amb les portes obertes a l'estació superior (agost 2005)  Vista del frontal aerodinàmic del funicular (agost 2005) 

direcció Paral·lel Índex Funicular de Montjuïc
< Traçat funicular de Montjuïc  
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional