Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > TMB > Tramvia Blau > Plaça Doctor Andreu
Plaça del Doctor Andreu

correspondència: Funicular del Tibidabo

Situació de la parada Plaça Doctor Andreu a la línia del Tramvia Blau (foto: ICC) La parada de Plaça del Doctor Andreu és la darrera de la línia del Tramvia Blau i es situa a la plaça d'aquest mateix nom, al final de l'Avinguda Tibidabo. Com que és l'estació final disposa d'una sola via amb la vorera al costat dret; en aquesta parada hi ha un dels pals estandaritzats de parada d'autobús de TMB, amb el logotip del Tramvia Blau. La via s'allarga uns pocs metres un cop passada la parada i els rails finalitzen sense cap element en especial. A la sortida de la parada pel costat descendent hi ha una agulla talonable a partir de la qual s'inicia la doble via. En aquesta parada final del recorregut s'enllaça des dels origens de la línia amb el funicular del Tibidabo, que puja fins al cim de la muntanya. D'aquesta manera, es pot dir que va ser el primer punt pensat ja d'inici amb la intermodalitat entre dos medis de transport.

Fotos de la parada i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor

Tramvia reformat número 6 acabat d'arribar a la parada final (maig 2006) Dos vehicles històrics (tramvia i cotxe) es saluden a la plaça (maig 2006) Sortint de nou cap a la plaça Kennedy (maig 2006) Remuntant els darrers metres de la forta ascensió (maig 2006)

Tramvia 6 circulant per la plaça del Doctor Andreu (maig 2006) Girant el trole entre la multitud de turistes (maig 2006) La parada final del trajecte (maig 2006) En aquesta imatge queda palesa la forta pendent del traçat (maig 2006)

La jardinera 129 amb el mar de cables (maig 2006) Autobús de Transports Ciutat Comtal bloquejant el pas al tramvia 129. Curiosament aquest autobús té una magnífica parada per estacionar-se a l'altre costat de la plaça... (maig 2006) El tramvia vermell estiuenc finalitzant el seu recorregut (maig 2006) Llest per iniciar de nou un recorregut descendent (maig 2006)

El Tramvia Blau fa correspondència directa amb el Funicular del Tibidabo (juliol 2004) Vista àeria d'un tramvia a la parada final del seu recorregut (juliol 2004) Força afluència de viatgers per a pujar al tramvia 8 (juliol 2004) El 8 ja carregat i llest per iniciar el seu viatge cap a la Pl.Kennedy (juliol 2004)

Tramvia amb el majestuós edifici del funicular del Tibidabo (juliol 2004) Tramvia 8 al costat del pal de parada (juliol 2004) Vista a ras de terra del tramvia a la Pl.Dr.Andreu (juliol 2004) Ara és el tramvia 10 el que està estacionat a la parada (juliol 2004)

direcció Pl.Kennedy

Índex Tramvia Blau

 

< Font del Racó/Carrer número 15

 

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs