Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Serveis Ferroviaris de Mallorca > Estacions i traçat > Sineu
     
 
  Sineu  
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda  
pròxims trens  


Mostra Ferrocarrils de Mallorca en un mapa més gran
L'estació de Sineu (PK 42,5) es situa a l'est del nucli urbà i a 126 metres d'altitud. Es va posar en servei el 1878 amb l'entrada en servei de la línia des d'Inca; un any més tard es prolongava fins a Manacor. L'estació original tenia tres vies, la general i dues desviades a l'esquerra d'aquesta. A més, tenia una via morta connectada pel costat Inca que servia als corrals, al moll i al magatzem de mercaderies. L'edifici de viatgers de Sineu inicialment era d’una sola planta i l’any 1926 es va ampliar fins a tres plantes. L'edifici es va convertir en un dels més elegants de Mallorca. Està format per tres cossos, dels quals la façana central sobresurt de les altres. Està construït en pedra, amb franges de marès als cantons i voltant les portes i finestres i coronat per un gran voladís, molt decorat. L'any 1977 es suspenia el servei a la línia entre Enllaç i Manacor. El 2003 es reinaugurava aquest tram. L'estació actual manté l'edifici de viatgers original, amb la via general i una desviada a l'esquerra i dues andanes laterals enllaçades per un pas a nivell. A l'andana de la via 1 hi ha una marquesina de vidre per aixoplugar els viatgers.
Fins l'any 2012 va estar en servei l'estació de Sant Joan (PK 45,2) situada 2,9 km al nord del nucli urbà i en el terme municipal de Sineu. Disposava d'edifici de viatgers d'una sola planta cobert per una teulada a quatre vessants. El conjunt magatzem moll estava envoltat per un mur i alguns vagons es podien guardar en aquests recinte i tancats al magatzem. El 1977 es va tancar la línia i el 2004, un any després de la reobertura de la línia de Manacor, es va recuperar l'estació de Sant Joan. Disposa d'una sola via i dues andanes laterals (està preparada per posar una via d'apartador a l'esquerra de la general). El 2012 van deixar de parar trens a Sant Joan.

Fotos de l'estació de Sineu i Sant Joan
Pere Olivé - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Entrada a la població de Sineu, amb plataforma quasi tramviària (agost 2008) Agulla d'entrada a Sineu (agost 2008) Estació de Sineu (agost 2008) Una altra vista de l'estació de Sineu, amb l'imponent edifici de viatgers (agost 2008)

   
Davallador de Sant Joan, preparat per a una futura via desviada amb andana totalment equipada (agost 2008) Antic edifici de viatgers de Sant Joan (agost 2008)    

direcció Palma
< Enllaç
Retorn a estacions i traçat SFM
direcció Manacor
Petra >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:ss="style116"> No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional