Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Funicular de Gelida > Traçat. De pont AP-7 a Gelida Baixador
Horaris dels trens de Catalunya
 Funicular de Gelida - Traçat
 
De pont AP-7 a Gelida Baixador

El traçat del funicular de Gelida segueix el seu ascens passat el pont de 45 metres sota l’autopista AP-7 del PK 0,265 incrementant el pendent al 15,2%. De seguida arriba al punt central de la línia, on hi ha les dues vies per a l’encreuament de 94 metres de llarg del cotxe ascendent i descendent del funicular. L’encreuament és del tipus Abt, que permet que sense elements mòbils els cotxes sempre s’encaminin per la via correcta, disposant els cotxes d’una roda amb doble pestanya que actua de guiat pel carril exterior (diferent per a cada cotxe) i una altra de plana que només fa de recolzament. El traçat del funicular de Gelida segueix l’ascens al PK 0,535 arriba al pont metàl·lic sobre la ronda President Francesc Macià, d’uns 10 metres de llarg; aquest pont fins a primers anys 2000 era el pont de les Costes. El trajecte segueix ja entre les primeres cases del nucli urbà gelidenc, pel costat de l’avinguda del Funicular. Al PK 0,701 hi ha el pont sota el carrer Sant Lluís, de 13 metres de longitud. Just a la sortida del pont hi ha la parada facultativa de Gelida Baixador.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'encreuament de la línia vist des del pont sota l'autopista AP-7 (abril 2019) Cotxe II sortint del pont sota l'autopista AP-7 (abril 2019) A l'encreuament (abril 2019) Cotxe I i primers edificis de Gelida, alguns de construcció relativament recent (abril 2019)

Encreuament tipus Abt, costat vall (abril 2019) Encreuament amb el cotxe I (abril 2019) Vista de l'encreuament amb el cotxe I des del cotxe II (abril 2019) Encreuament tipus Abt, costat muntanya (abril 2019)

Una altra vista de l'encreuament amb el cotxe I, amb Montserrat al fons (abril 2019) Vista dels cotxes II i I a l'encreuament. El cotxe I sempre circula per l'esquerra, mirant cap a la banda superior, i el cotxe II sempre per la dreta (abril 2019) Els dos cotxes del funicular aproximant-se a l'encreuament (abril 2019) Cotxes del funicular a l'encreuament ubicat al punt mig de la línia (abril 2019)

Cotxe I ascendint cap al poble gelidenc (abril 2019) Una altra vista del cotxe I a peu de via (abril 2019) Pont sobre la ronda President Francesc Macià construït a primers anys 2000, substituïnt l'antic pont de les Costes (abril 2019) Cotxe II del funicular en el seu recorregut descendent pel nucli de Gelida (abril 2019)

Cotxe II del funicular de Gelida al pont metàl·lic de la ronda President Francesc Macià (abril 2019) Cotxe I al mateix pont, vist per l'altre costat, durant un període de campanya electoral (abril 2019) Detall d'un dels parells de politges per al cable de la línia del funicular (abril 2019) Cotxe II descendint entre les cases de la part baixa del poble de Gelida (abril 2019)

Cotxe II del funi de Gelida i pisos del poble que l'acompanyen en el seu recorregut (abril 2019) Una altra vista del cotxe II, en el seu recorregut descendent (abril 2019) El cotxe del funicular discorrent per la part baixa del poble (abril 2019) Cotxe II en sentit ascendent cap a Gelida Superior, amb l'encreuament al fons (abril 2019)

Cotxe I en un tram paral·lel a l'avinguda del Funicular (abril 2019) El recorregut té un tram força encaixonat entre els edificis del poble (abril 2019) Cotxe II entre els edificis de Gelida (abril 2019) El cotxe II a punt de passar per sota del carrer Sant Lluís - avinguda Catalunya (abril 2019)

 A Gelida Inferior
  Traçat. Part baixa
A Gelida Superior
 Gelida Baixador
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional