Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Alta velocitat > AV23.Línia Figueres-Perpinyà > Figueres Vilafant a túnel del Pertús
Horaris dels trens de Catalunya
AV23.Línia Figueres-Vilafant - Perpinyà
Figueres Vilafant a túnel del Pertús
PK 748,9 - 752,4 (adif) / PK 44,4 - 25,6 (LFP Perthus)

Mostra 23.LGV Figueres-Perpinyà en un mapa més gran
El traçat sortint de l'estació de Figueres-Vilafant (PK 748,9) passa pel túnel de Figueres, de 1.740 metres de longitud. A la sortida d'aquest finalitza el tram d'adif (PK 752,4) i s'inicia la concessió de LFP Perthus (PK 44,4). A Llers també hi ha una base de manteniment de la LAV (PK 43,0), amb vies d'apartador. La línia segueix pel corredor de l'AP-7 direcció La Jonquera i passa pel viaducte sobre el riu Muga a Pont de Molins, de 510 metres longitud i que sobrevola l'oest de la població. Fins al túnel del Pertús el traçat passa fins a cinc viaductes més - Ricardell, Bosquerós, Gou, Llobregat I i Llobregat II - i dos falsos túnels. A l'alçada de La Jonquera (PK 29,3) hi ha un punt de banalització (dues diagonals entre les vies generals). Seguidament s'arriba al túnel del Pertús (PK 25,6) que té 8.350 metres de longitud i possibilita la travessa del Pirineu i la connexió amb la xarxa d'ample internacional. La infraestructura està formada per dos tubs paral·lels (un per a cada via) amb una secció interna de 8,5 metres de diàmetre, amb una secció lliure de 50 m2. Hi ha 41 galeries de seguretat que interconnecten els dos tubs, separades cada 200 metres i 4 galeries per a equipaments cada 1.600 metres. Els dos túnels es van excavar de sud a nord amb dues tuneladores TBM de doble escut.
FOTOS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Inici de la concessió de TP Ferro (desembre 2010) PAET de Llers (desembre 2010) Riu Muga i espectacular viaducte de Pont de Molins (desembre 2010) Una altra vista del viaducte (desembre 2010)

El viaducte sobre la Muga des d'un dels carrers del poble (desembre 2010) Espectaculars pilastres del viaducte de Pont de Molins (desembre 2010) Passant en un TGV pel viaducte de Pont de Molins (desembre 2010) Viaducte del Ricardell i el Pirineu nevat amb el penúltim TGV que des de París finalitzaria recorregut a Figueres Vilafant (desembre 2013)

En TGV cap al pas dels Pirineus (desembre 2010) Instal·lacions de TP Ferro a la boca sud del túnel (desembre 2010) Espectaculars embocadures costat sud del túnel del Pertús (desembre 2010) La boca sud del túnel del Pertús des d'un TGV Duplex (desembre 2010)

direcció Figueres Índex Línia AV23 direcció Perpinyà
< Figueres Vilafant Del túnel del Pertús a Perpinyà >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional