Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Estacions > Manresa-Viladordis
Manresa-Viladordis
serveis de l'estació:  Estació adaptada a PMR Aparcament per a bicicletes  
zona tarifària:
correspondències: Bus urbà


Mostra un mapa més gran

L'estació de Manresa-Viladordis (PK 59,66) és una estació subterrània que es va inaugurar el 16 de juliol de 1985, aprofitant la prolongació del túnel de Santa Clara, i serveix el barri de Viladordis de Manresa. El baixador disposa d'un gran edicle a nivell carrer de planta rectangular, en el qual s'hi situa una màquina de venda de bitllets (MAE) i tres barreres tarifàries. Un cop passada la línia de peatge hi ha un ascensor que baixa fins al nivell andana. A més de l'ascensor, hi ha una escala fixa que amb 6 tramades envolta l'ascensor envidriat i baixa també fins al nivell andana, on s'hi situa una petita zona d'espera. Els trens circulen pel nivell inferior, format per una sola via i andana a la dreta d'aquesta (mirant sentit Manresa-Baixador). L'andana fa 62 metres de longitud i descriu una tancada corba a la dreta. La decoració del nivell inferior és la "estàndar" de les estacions subterrànies de FGC (petites rajoles grogues amb franges blanques). L'estació disposa d'una sortida d'emergència situada al costat Manresa-Baixador i una altra que es situarà a l'accés original a l'estació, que va restar en servei fins l'any 2008.


Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
 
Avinguda Francesc Macià amb la boca d'accés actual a la dreta i el nou edicle al fons (juliol 2008) Nou edicle a nivell carrer on s'hi situen la venda de bitllets i la línia de peatge (juliol 2008) Detall de la banderola de l'estació, del nou tipus unificat a FGC l'any 2008 (juliol 2008) Una altra vista de l'edicle, que es situa en un carrer amb pendent considerable (juliol 2008)

Entrada a l'estació de Manresa-Viladordis encara fora de servei. Observeu l'aparcament de bicicletes a l'exterior (juliol 2008) Detall de vinils amb el nom del baixador (juliol 2008) Interior de l'edicle, amb la venda de bitllets, barreres tarifàries, ascensor i inici d'escala fixa (juliol 2008) Antic accés est encara obert per entrar a l'estació de Manresa-Viladordis (juliol 2008)

Nivell intermig on s'ajuntaven l'accés est i l'accés oest (juliol 2008) Baixada al nivell inferior (juliol 2008) Els graons acusen el pas del temps (juliol 2008) Accés a l'andana, ja preparat per deixar-ho com a sortida d'emergència (juliol 2008)

L'andana, amb l'accés actual en primer pla, la validadora de títols multiviatge i el nou accés al fons (juliol 2008) Arribada de l'ascensor i l'escala fixa al nivell andana (juliol 2008) Una altra vista de l'ascensor i l'escala, amb la petita zona d'espera (juliol 2008) Extrem de l'andana i túnel direcció Martorell i Barcelona (juliol 2008)

Unitat 213.08 en servei R5 Barcelona-Manresa fent una breu parada a Manresa-Viladordis (juliol 2008) Túnel de Santa Clara, des de l'extrem de l'andana de Viladordis, totalment il·luminat (juliol 2008) Nova senyalització dels trens de la línia R5 Barcelona-Manresa (juliol 2008) Extrem de l'andana i túnel direcció Manresa-Baixador (juliol 2008)

Andana amb aroma de dièsel, d'un tren de mercaderies que feia ja una estona que havia passat cap a Martorell (juliol 2008) Vista a ras de terra (juliol 2008) Rètol unificat amb el nom de l'estació (juliol 2008) R5 Manresa-Martorell, fent la seva entrada a Manresa-Viladordis (juliol 2008)

Monitor per tal que el maquinista pugui veure el final de l'andana (febrer 2008) Sortint cap a Manresa-Baixador (febrer 2008) Boca d'accés a l'estació subterrània de Manresa-Viladordis (desembre 2004) Vestíbul en el que s'uneixen els dos accessos (desembre 2004)

Horaris de pas dels trens, a l'estil d'una parada d'autobús (desembre 2004) Vista general del baixador, en corba, des del costat Martorell (desembre 2004) La 213.02 cobrint un servei de la línia R5 a Manresa-Baixador (desembre 2004) Sortida d'emergència, perfectament senyalitzada (desembre 2004)

 Direcció Martorell/Barcelona
Sant Vicenç-Castellgalí
Direcció Manresa-Baixador
Manresa-Alta
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional