Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Metro del Vallès a Sabadell > Estació Sabadell-Eix Macià
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Perllongament Metro del Vallès a Sabadell
 Estació Sabadell-Eix Macià

  L'estació de Sabadell-Eix Macià (Creu Alta) es situarà al PK 12,2 de la línia Sant Cugat-Sabadell (sense passar per l'Autònoma).
Aquesta estació s’ubica en el creuament entre els carrers de Pi i Margall i els carrers de Borràs i Pius XI , molt a prop de l’Eix Macià. La comunicació entre el carrer situat a la cota 196.00 i el vestíbul a cota 187.50 es resol amb dos accessos que es plantegen sobre un eix paral·lel al carrer Pi i Margall, alineats amb la línia de vorada i enfrontats entre ells. El buit del ascensor es col·loca entre aquests dos accessos que disposen cadascun d’una escala fixa i una mecànica.
El vestíbul es conforma com un espai diàfan, d’ús molt clar, sent un rectangle de 18 x 29 metres de superfície que s’ estén en direcció cap a Ca n’Oriac. Limitant aquest espai comú, i en sentit oposat a la barrera tarifària, es distribueixen dues superfícies de 5 x 16 metres adossades, pel seu costat més llarg, a les parets de regularització de les pantalles i que s’ utilitzen com a dependències tècniques i de servei. Aquestes dependències deixen en el centre un espai tipus mirador cap als nivells preandana i andana. Creuada la barrera tarifària es conforma, paral·lela a les pantalles i sobre la via en direcció Ca n’Oriac, l’escala fixa que comunica el nivell vestíbul amb el nivell preandana a cota 186.76; i sobre la via en direcció Sant Cugat el buit de pas de las dues escales mecàniques Des del nivell preandana , a l’eix geomètric de la estació, es reparteixen, direcció Ca n’Oriac, les escales mecàniques de comunicació amb l’andana; i direcció Sant Cugat, l'escala fixa.L’andana es troba a cota 175.00. Cap al final de l’andana, direcció Ca n’Oriac, es dissenya l’escala de emergència que tindrà la sortida en la actual zona d’aparcaments. A la cota 180.76 aquesta escala comunica amb la passera de possible evacuació de l’ascensor, que comunica els nivells vestíbul i andana. En el nivell preandana s’ubiquen unes cambres tècniques en la mateixa posició i de las mateixes característiques que las definides en el nivell vestíbul. En els extrems de l’estació es construeixen els forjats per col·locar els elements de ventilació.
L
’andana és central de 120 m de longitud i 9 m d’amplada. La distància entre eixos de via és de 12 m i la distància lliure entre pantalles de 18.40 m.


 Retorn a perllongament línia FGC a Sabadell
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional