Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Metro del Vallès a Sabadell
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Projectes i futur
 Perllongament Metro del Vallès a Sabadell

Les obres de perllongament dels FGC a Sabadell consisteixen en l'ampliació de la línia que finalitza a l'actual estació de Sabadell Rambla fins al nord de la ciutat (barri de Ca n'Oriac), refent el traçat des de Sabadell Estació i passant per la plaça Major, l'Eix Macià-Creu Alta i l'estació de Sabadell Nord de la xarxa de via ampla, on hi haurà un intercanviador entre les dues línies. L’actuació abasta en total una longitud de 5,2 quilòmetres. Així, es crearà un nou tram de línia de prop de 4,4 km, dels quals 2,9 km seran pròpiament de túnel amb tuneladora, i 0,7 km seran túnel entre pantalles. El tram excavat amb tuneladora comptarà amb dos túnels de 6,75 metres de diàmetre cadascun, excavats amb dues tuneladores. Els túnels van des del pou d'atac del parc del Nord a Ca n'Oriac fins a l’estació de Sabadell Estació, on es situa el pou de sortida. A més, també se soterra aquesta darrera estació i la traça actual direcció Barcelona en 450 metres més (executats entre pantalles) fins superar el passeig de Can Feu. El tram entre Sabadell Estació i la terminal de Sabadell Rambla actual quedarà en desús.
Les obres es van iniciar el març de 2008, tenen un import de 400 MEUR i finalitzaran l'any 2015, després de diverses aturades i canvis de plans.
Actualment s'estan perforant els dos túnels entre Ca n'Oriac i Sabadell Estació i s'està treballant en les estacions. A més també s'està treballant en el desviament provisional de la línia actual a Sabadell Estació per poder executar el nou túnel.

Seleccioneu un apartat per veure'n informació i fotografies:
  Infraestructura, traçat i túnel
  Nova Sabadell Estació subterrània
  Estació Sabadell Plaça Major
  Estació Sabadell Eix Macià
  Estació Sabadell Nord
  Estació Sabadell Ca n'Oriac i dipòsit de trens


 Retorn a projectes i futur
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional