Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Metro del Vallès a Terrassa > Estació Vallparadís Universitat
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Perllongament Metro del Vallès a Terrassa
 Estació Vallparadís Universitat

  L'estació de Vallparadís Universitat es situarà al PK 21,7 de la línia Les Planes-Terrassa, al subsòl de la plaça dels Drets Humans i del carrer Salmeron amb l'avinguda Jacquard. Des de la plaça s'accedirà per un edicle amb portes automàtiques a un petit vestíbul amb màquines autovenda i les barreres tarifàries. Una vegada passada la barrera tarifària hi haurà 4 ascensors, tenint alguns d'ells parada al vestíbul inferior i d'altres anant directes fins a l'andana, superant el desnivell de 25,5 metres existent. També es situarà un aparcament per a bicicletes i taller per a aquestes. El vestíbul inferior (principal) tindrà accés des de l'exterior del Parc i té màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries. Per baixar a l'andana es podrà fer per un dels ascensors amb parada o bé per dos nuclis d'escales convencionals i una escala mecànica. L'estació disposarà també de lavabos i un possible bar, entre altres dependències. Entre el vestíbul superior i l'inferior hi haurà 3 plantes d'aparcament de vehicles.
Els trens circularan pel nivell més inferior format per les dues vies generals i una andana central doble de 85 metres de longitud (ampliable a 100 metres), amb una amplada de 9 metres. Completaran les instal·lacions una subcentral elèctrica situada al costat del carrer Igualtat.
L'estació va sofrir diverses demores en la seva construcció degut a les restes arqueològiques trobades al voltant del fossat del castell cartoixa de Vallparadís.

 
 

Fotos de les obres
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La nova zona urbanitzada de les Hortes dels Frares i futura estació de Vallparadís Universitat (juliol 2010) Pas dels túnels sota el parc de Vallparadís (juliol 2010) Obres de la nova estació amb les plantes d'aparcament i la nova plaça dels Drets Humans ja urbanitzada i oberta (juliol 2009) En aquesta imatge es veuen perfectament els calaixos per on circularan els trens (juliol 2009)

Estació de Vallparadís i calaixos per creuar el parc de Vallparadís (abril 2009) Calaixos per on circularan els trens que creuen la zona de les Hortes dels Frares del Parc de Vallparadís (abril 2009) Obres al carrer Salmeron (octubre 2008) L'estructura de les diverses plantes de l'estació, que inclou aparcament, va prenent forma (octubre 2008)

 
Espectacular desnivell entre l'avinguda Jacquard i les plantes de l'estació (juliol 2008) Iniciant la pujada de les diverses plantes d'aparcament i de l'estació (juliol 2008) L'avinguda Jacquard passa sobre la futura estació per un pont (juny 2007) Buidat de terres de la zona de la futura estació, on es van trobar restes arqueològiques (juliol 2006)

Primeres pantalles de la nova estació de Vallparadís (abril 2005) Desviament de l'avinguda Jacquard a la cruïlla amb carrer Salmeron (abril 2005) Maquinària i edifici de l'hospital Mutua de Terrassa (desembre 2004) Embocadura del futur túnel cap a Terrassa Rambla (desembre 2004)

Primeres obres de la nova estació (juliol 2004) Obres a la plaça dels Drets Humans (juliol 2004) Rètols de les obres (abril 2004) Restes al fossat del voltant del castell cartoixa de Vallparadís (abril 2004)

 
Primeres obres al Parc (abril 2004) El Ferrocarril de Vallparadís es manté inalterable malgrat les obres (abril 2004) Pas provisional durant les obres (abril 2004) Caseta d'informació de les obres a l'avinguda Jacquard (desembre 2003)

Carrer Salmeron amb avinguda Jacquard (desembre 2003) Carrer Igualtat (desembre 2003) Plaça dels Drets Humans abans de l'inici de les obres (desembre 2003) En aquest talús s'hi situarà la futura estació de Vallparadís dels FGC (desembre 2003)

 Retorn a perllongament línia FGC a Terrassa
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional