Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Funicular de Vallvidrera > Vallvidrera-Inferior
Horaris dels trens de Catalunya
Màquines de venda automàtica de bitllets Estació videovigilada Adaptada a persones amb mobilitat reduïda Ascensors Aparcament de bicicletes
pròximes sortides | horaris
zona tarifària 1
FGC. Estació Peu del Funicular


Mostra FGC Barcelona-Vallès en un mapa més gran
L'estació de Vallvidrera-Inferior del funicular de Vallvidrera es situa a la cota més baixa de la línia, a 192 metres d'altitud. Vallvidrera-Inferior comparteix instal·lacions amb l'estació de Peu del Funicular de la línia Vallès, tenint entrada comuna des de la carretera BV-1462. En aquest accés hi ha les màquines de venda de bitllets i les barreres de control d'accés a les andanes. L'edifici pròpiament del funicular és d'estil modernista i és d'una sola planta. Durant la primera fase de funcionament (sense la línia cap al Vallès per sota Collserola) hi havia una arcada per on s'entrava a les instal·lacions i comunicava directament amb la línia del tramvia d'Anglí. Per accedir al funicular des de l'entrada comuna amb la línia Vallès cal pujar una escalinata o bé un ascensor. L'edifici es va remodelar totalment el 2008, quan es va posar en servei el nou funicular i actualment la coberta disposa d'una claraboia que permet l'entrada de llum natural a l'estació, formada per una via amb andanes laterals per accedir a l'única porta per costat dels cotxes. Les andanes estan separades de la via per unes portes de vidre que impedeixen l'accés quan no hi ha el funicular estacionat. Antigament les andanes estaven esglaonades per permetre l'accés als diversos compartiments dels cotxes.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Vallvidrera-Inferior comú amb l'estació de Peu del Funicular de la línia Vallès (octubre 2010) Barreres tarifàries d'accés a l'estació (octubre 2010) Diferents nivells de l'estació de Peu del Funicular, amb la línia del Vallès a la part inferior i l'edifici de l'estació del funicular a dalt (octubre 2010) Escales d'accés a l'estació de Vallvidrera Inferior del funicular (octubre 2010)

Vehicle del funicular estacionat a l'estació inferior (octubre 2010) Ascensor que des de l'any 1940 enllaça de manera directa amb l'andana de la via 1 de la línia del Vallès (octubre 2010) El cotxe 1 esperant l'hora de sortida (octubre 2010) El cotxe 1 del funicular surt cap a Vallvidrera Superior (octubre 2010)

Traçat i rombe característic amb el nom de l'estació, que en aquest cas posa Peu del Funicular però també es coneix com Vallvidrera-Inferior (octubre 2010) Vista general de l'estació de Vallvidrera Inferior pel costat muntanya (octubre 2010) Vista nocturna del cotxe 2 (febrer 2005) Cotxe 1 a l'estació inferior (juny 2004)

 A Vallvidrera-Superior
 Part baixa del traçat 
 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional