Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Informació general
Horaris dels trens de Catalunya
 Informació general
El nou tren cremallera de Montserrat té com a objectiu oferir un transport públic als milers de visitants que cada any accedeixen a la muntanya. La connexió directa d'aquest nou servei amb la línia Llobregat-Anoia de FGC, significa l'establiment d'un sistema de transport ràpid i eficaç des de Barcelona (estació de Pl.Espanya), punt d'origen de la major part dels visitants. A l'estació de Monistrol de Montserrat es pot transbordar a les noves unitats del tren cremallera des d'on el servei es dirigeix cap a la nova estació de Monistrol-Vila, dotada d'un aparcament de gran capacitat pels visitants que arribin a la zona per carretera. Posteriorment, el tren inicia el tram en cremallera i enfila cap al monestir, fins arribar a l'estació de Montserrat que és final de trajecte. La línia l'explota Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i funciona tots els dies de l'any, amb un interval de pas habitual de 20 minuts des de Monistrol-Vila i 60 minuts des de Monistrol de Montserrat. El temps de viatge és d'uns 15 minuts, cobert mitjançant 6 trens panoràmics de dos cotxes cadascun. Està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda (PMR). La nova línia es va inaugurar l'any 2003, aprofitant en gran part la traça de l'antic cremallera que havia fet el recorregut entre els anys 1892 i 1957.
A l'entorn del monestir de Montserrat hi ha dos funiculars que completen la visita: el funicular de Sant Joan, que s'enfila gairebé als 1.000 metres d'altitud oferint unes vistes magnífiques del monestir i tot l'entorn i el funicular de la Santa Cova, que baixa fins al camí de la cova on diu la llegenda que es va trobar la verge de Montserrat (la Moreneta).
Completen els transports a la muntanya de Montserrat el funicular aeri que puja des del riu Llobregat (enllaç amb el tren a l'estació Aeri de Montserrat) fins a les proximitats del monestir.

CARACTERÍSTIQUES GENERALS 
Longitud  
Total 5.238 metres
Adherència 1.128 metres 
Cremallera 4.110 metres 
Desnivell entre Monistrol i Montserrat 550 metres 
Pendent màxim 15,6%
Durada del trajecte 15 minuts 
Nombre de trens de viatgers 6
Estacions Monistrol de M., Monistrol-Vila i Montserrat 
Capacitat de transport 1.200 persones/hora 
Capacitat de l'aparcament de Monistrol-Vila Cotxes: 1.000 | Autocars: 70 
Velocitat en adherència 45 km/h
Velocitat en cremallera 24-30 km/h
   

Com arribar?  Horaris Tarifes
enllaç a web oficial cremallera >  enllaç a web horaris trenscat > enllaç a web oficial cremallera >

Inici Cremallera de Montserrat
Informació general Història Construcció nou cremallera Estacions Traçat Trens
Característiques tècniques Circulacions especials Exposicions cremallera Funicular de Sant Joan Funicular de la Santa Cova Aeri de Montserrat
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional