Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Funicular de Sant Joan > Estació inferior
Horaris dels trens de Catalunya
 Funicular de Sant Joan
 Estació inferior (Montserrat-Monestir)
 
Santa Cova Cremallera Aeri Montserrat
   
 

Mostra un mapa més granMostra un mapa més gran
L'estació inferior del funicular de Sant Joan (Montserrat-Monestir) es situa a 722 metres d'altitud, a les proximitats del monestir sobre la plaça de la Creu, punt de convergència de totes les infraestructures de transport per cable i del cremallera de Montserrat. Només alguns anys separen la construcció de l'edifici de l'estació inferior de més de 90 anys de les darreres construccions del monestir. Perfectament integrada a l'entorn, l'estació de partida del funicular de Sant Joan queda molt discreta i en part oculta per la vegetació de l'entorn. L'accés a l'edifici pot presentar algunes dificultats ja que hi ha una forta rampa i escales per arribar-hi, però hi ha un ascensor que en facilita parcialment l'arribada. L'edifici de viatgers inclou un vestíbul on també hi ha la taquilla de venda de bitllets i sovint s'hi formen cues d'espera. Darrere una vidriera s'accedeix a l'espai per on circula el funicular, format per una via i andanes laterals esglaonades.

FOTOS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista del conjunt d'edificis corresponents al funicular de la Santa Cova, funicular de Sant Joan i cremallera de Montserrat, amb el traaçt del funicular de Sant Joan al fons (desembre 2016) Estació inferior del funicular de Sant Joan (desembre 2016) Interior de l'edifici de l'estació, amb la taquilla de bitllets i el circuit per fer cua (desembre 2016) Pantalla informant de les properes sortides de funicular (desembre 2016)

Vista de la nau amb la via i les andanes laterals esglaonades (desembre 2016) Cotxe número 1 a l'estació inferior del funicular de Sant Joan (desembre 2016) Una altra vista del cotxe 1 a l'estació inferior del funicular (desembre 2016) Vista de la nau on es situa el funicular a l'estació inferior (desembre 2016)

Arribant a l'estació inferior del funicular de Sant Joan (desembre 2016) Vista del conjunt d'edificis corresponents al funicular de la Santa Cova, funicular de Sant Joan i cremallera de Montserrat (juny 2013) Detall de l'estació inferior del funicular de Sant Joan (juny 2013) Exterior de l'edifici de l'estació inferior (juliol 2005)

Vestíbul interior de l'edifici de l'estació inferior del funicular de Sant Joan (juliol 2003) Cotxe número 1 a l'estació inferior (juliol 2003) Arribant a l'estació inferior (juliol 2005) Vista d'un funicular entrant a l'edifici de l'estació inferior (juny 2004)

 
A Sant Joan
El recorregut
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional