Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Estacions > Guàrdia de Tremp
Horaris dels trens de Catalunya
   
estació amb parada facultativa
 
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda
pròxims trens
 
L'estació de Guàrdia de Tremp (PK 68,125) va inaugurar-se l'any 1950 amb l'obertura del tram entre Cellers i Tremp. Es troba al terme municipal de Castell de Mur, al costat de la carretera C-13, tot i que enfilada al capdamunt d'un mur, i a prop del nucli de Guàrdia de Noguera. L'estació original tenia tres vies, la general, una desviada a l'esquerra i una via morta també a l'esquerra, connectada pel costat la Pobla. Hi havia una andana a la dreta de la via general, on també s'hi ubicava l'edifici de viatgers. La via morta donava servei a un moll de mercaderies. L'any 2000 es va desmantellar la via desviada i la via morta. L'edifici de viatgers i el moll de mercaderies es van preservar. El 2006 es va renovar l'andana.
L'estació actual de Guàrdia de Tremp té una sola via amb andana a la dreta (mirant direcció La Pobla). L'andana disposa d'un banc, un fanal tipus led i d'un punt d'informació unificat dotat d'intèrfon amb el centre de control de la línia, però no té marquesina ni bancs. L'edifici de viatgers d'una sola planta es conserva però resta abandonat i protegit per una tanca. Actualment aquest baixador és una parada facultativa, que cal sol·licitar per tal que el tren hi pari utilitzant el botó corresponent al punt d'informació, que encén un llum i adverteix al maquinista que cal aturar-se o bé a bord del tren per baixar-hi.
 
Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Placa solar per alimentar el fanal i el punt d'informació de l'estació de Guàrdia de Tremp (gener 2017) Edifici de viatgers de Guàrdia de Tremp, envoltat per un tanca (gener 2017) Una altra vista de l'edifici de Guàrdia de Tremp des de l'andana (gener 2017) Andana de l'estació, costat Lleida, amb l'antic moll de mercaderies (gener 2017)

Vista general de l'andana des de l'extrem costat Lleida (gener 2017) Punt d'informació de FGC amb llum a dalt que s'encén quan es sol·licita la parada facultativa del tren, punt de parada de la porta amb accés per a PMR i cotxets, banc i fanal amb leds (gener 2017) Detall del punt d'informació, amb horaris, tarifes, plànol de la zona, intèrfon de comunicació i botó per sol·licitar la parada del tren (gener 2017) Detall del banc, senyalètica i punt de parada de les unitats sèrie 331 a Guàrdia de Tremp (gener 2017)

Rètol unificat a la línia Lleida-La Pobla de FGC amb el nom de l'estació de Guàrdia de Tremp (gener 2017) Extrem de l'andana, costat la pobla (gener 2017) Vista general del baixador de Guàrdia de Tremp (gener 2017) Esplanada al voltant de l'antic edifici de viatgers de Guàrdia de Tremp (gener 2017)

Espai d'aturada de la porta adaptada per a l'accés de PMR i cotxets (gener 2017) Contrast entre el modern punt d'informació de FGC i l'edifici mig ruinós de Guàrdia de Tremp, que manté el rètol des de fa molts anys (gener 2017) Una altra vista de l'edifici de viatgers (gener 2017) La unitat dièsel 331.02 procedent de Lleida Pirineus arribant al baixador de Guàrdia de Tremp, amb el segon servei del dia ascendent (gener 2017)

El tren passa per l'estació de Guàrdia de Tremp sense fer-hi parada, en no sol·licitar-ho ningú (gener 2017) La unitat dièsel suïssa 331.02 segueix el seu trajecte cap a Tremp i la Pobla, a la sortida de Guàrdia de Tremp (gener 2017) El tren suís, construït per Stadler, amb un magnífic teló de fons de Pirineu nevat (gener 2017) Una altra vista del tren suís un gèlid matí d'hivern circulant entre Guàrdia de Tremp i Palau de Noguera (gener 2017)

El baixador amb parada facultativa de Guàrdia de Tremp (juny 2009) Vista general del baixador amb andana renovada però sense senyalètica FGC (juny 2009) Una altra vista de l'andana renovada des de l'interior d'un tren (juny 2006) L'edifici de viatgers envoltat d'una tanca protectora i banc d'espera (juny 2006)

"Confortable sala d'espera" de l'estació... (octubre 2004) Una altra vista de l'abandonada andana del baixador, situat al terme municipal de Castell de Mur (octubre 2004) Via i edifici de viatgers del baixador de La Guàrdia de Tremp (octubre 2004) Sortida del baixador, direcció Balaguer i Lleida (octubre 2004)

 direcció Lleida
Cellers-Llimiana
direcció La Pobla de Segur
Palau de Noguera
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional