Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC02.Línia Barcelona - Girona - Portbou > Bordils-Juià
Horaris dels trens de Catalunya
XC02.Línia Barcelona - Girona - Portbou
codi estació: 79302
 
 
propers trens
   
 
Esquema de vies de l'estació actual de Bordils-Juià [ampliar]
L'estació de Bordils - Juià (PK 218,2 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) es situa al sud del nucli de Bordils i distanciat al nord del nucli urbà de Juià, al costat de la carretera de Palamós. El tren va arribar per primer cop a Bordils - Juià el 28 d’octubre de 1887, amb l’obertura de la línia entre Girona i Figueres, per part de la Compañía de los Ferrocarriles de Tarragona a Barcelona y Francia (TBF). El 1898 és absorbida per la Compañía del Ferrocarril de Madrid a Zaragoza y Alicante (MZA). El 1929 es dobla la via i el 1941 passa a formar part de RENFE. L’estació disposava originàriament de quatre vies, les dues generals amb andanes laterals, una desviada al costat nord i una quarta via que era morta i connectada pel costat Portbou. L’edifici de viatgers es trobava a la dreta de les vies, mirant sentit Portbou, i era d’una sola planta, molt semblant al de Celrà. En una edificació auxiliar hi havia els lavabos. A finals dels anys 1970 encara conservava l’edifici de viatgers però ja havia passar a ser considerada baixador, tot i que fins a primers anys 2000 no s’enderrocarien les antigues instal·lacions. El 2005 l’estació passa a formar part d’adif. El 2010 amb l’entrada en servei del tercer fil a la via 1 es van elevar les andanes, es va construir un nou accés adaptat des de la població i es van ubicar noves marquesines – refugi.
L'estació de Bordils-Juià actual disposa de les dues vies generals (vies 1 i 2) amb dues andanes laterals, que disposen cadascuna d’una marquesina-refugi de formigó. Les dues andanes estan enllaçades per un pas a nivell ubicat a l’extrem de les andanes costat Portbou. L’accés des de Bordils es fa per una escala fixa i una rampa accessible. A l’altre costat de les vies hi ha un petit aparcament per a vehicles.
FOTOS DE L'ESTACIÓ
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés al baixador de Bordils-Juià des del nucli de Bordils, mitjançant una escalinata i una rampa (desembre 2014) Vista de la rampa d'accés (desembre 2014) Validadora de bitllets mig vandalitzada. L'estació de Bordils-Juià no té venda de bitllets (desembre 2014) Una altra vista de la zona d'accés des del nucli de població de Bordils (desembre 2014)

Vies i andanes de l'estació (desembre 2014) Vista mirant cap a Flaçà i Portbou (desembre 2014) Vista general de l'estació des del costat Portbou (desembre 2014) A l'andana de la via 1, que disposa del tercer fil per a la circulació de trens de mercaderies d'ample UIC (desembre 2014)

Doble composició d'unitats 449 sota la pluja amb un MD de la línia R11 entre Figueres i Barcelona Sants passant pel baixador de Bordils-Juià sense fer-hi parada (desembre 2014) Una altra vista del tren deixant enrera Bordils-Juià, ja que no té parada fins a Girona (desembre 2014) Zona d'aparcament ubicada al costat sud de les vies i andanes (desembre 2014) Vista des de la zona d'aparcament de vehicles (desembre 2014)

Pas a nivell entre andanes a l'extrem d'aquestes costat Flaçà (desembre 2014) Vista des del pas a nivell, destacant la via 1 amb els dos amples de via (desembre 2014) El baixador de Bordils-Juià sota la pluja (desembre 2014) Vista de les vies mirant cap a Portbou. El baixador s'ubica en un llarg tram de recta (desembre 2014)

x
Escales d'accés a l'estació des del nucli de Bordils (novembre 2006) Vista des de l'emplaçament on antigament hi havia l'edifici de viatgers (novembre 2006) Vies, andanes laterals i senyalètica de l'estació (novembre 2006) Extrem de les andanes del baixador costat Girona (novembre 2006)

Un Catalunya Exprés que va cap a Figueres acostant-se a l'estació (novembre 2006) El comboi passa a tota velocitat pel baixador sense fer-hi parada (novembre 2006) Sortint cap a Flaçà (novembre 2006) Vista des del pas a nivell entre andanes mirant cap a Figueres (novembre 2006)

A Bordils-Juià no hi ha edifici de viatgers (octubre 2004) Unitat 448 pujant ràpidament cap a Figueres (octubre 2004) Sortint del baixador (octubre 2004) Una altra vista del Catalunya Exprés (octubre 2004)

direcció Girona/Barcelona
Celrà
Índex línia XC02
direcció Portbou
Flaçà
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional