Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Castellnou de Seana
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
codi estació: 78405


Mostra un mapa més gran
L'estació de Castellnou de Seana (PK 212,0 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) es situa a 1km al sud del nucli urbà, a l'altre costat de l'autovia A-2. El tren va arribar a Castellnou de Seana el 1860 amb la posada en servei del tram de Manresa a Lleida. L'estació havia disposat de diverses vies però actualment consisteix en un simple baixador que únicament té la via general amb una andana a la dreta d'aquesta, mirant sentit Lleida. A l'andana hi ha un marquesina-refugi per aixoplugar els viatgers de les inclemències meteorològiques. Encara es manté en peu l'edifici de viatgers de l'estació, situat a la dreta de les vies, que era de dues plantes si bé es troba en un estat totalment ruinós. També es conserva l'antic moll de mercaderies.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Castellnou, en estat ruinós (novembre 2004) El mateix edifici des del costat de les vies (novembre 2004) "Sala d'espera" (novembre 2004) Enrajolat amb el punt quilomètric on hi ha situat el baixador (novembre 2004)

Antic moll per a meracaderies (novembre 2004) Vista general del baixador des del costat Lleida (novembre 2004) Una 440 reformada parada a l'estació castellnouenca (novembre 2004) El tren en un servei Cervera-Lleida sortint cap a la capital de la terra ferma (novembre 2004)

direcció Cervera/Barcelona Índex Línia 04 direcció Lleida/Almacelles
< Bellpuig Golmés >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional