Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 09.Línia Reus-Falset-Móra-Riba-roja-Faió > Duesaigües-L'Argentera
xarxa de via ampla
09.Línia Reus-Falset-Móra la Nova-Riba-roja-Faió
codi estació: 71305


Mostra un mapa més gran
El baixador de Duesaigües-L'Argentera (PK 561,6 de la línia Madrid-Móra-Reus-Roda-Barcelona) es situa entre les poblacions de Duesaigües i L'Argentera, a la carretera que els uneix i just abans del túnel de L'Argentera, de 4 km de llarg, que permet al ferrocarril entrar al Priorat. El tren va arribar-hi l'any 1890 amb l'obertura de la línia de Reus a Marçà-Falset. Les instal·lacions consisteixen en un baixador que disposa d'una andana a l'esquerra de la via general, mirant sentit Móra. En aquesta andana també s'hi ubica l'edifici de viatgers, de dues plantes, que actualment està destinat a habitatge particular. Per accedir al baixador des del carretera hi ha una escalinata. Molt a prop del baixador de Duesaigües direcció Reus hi ha els dos viaductes de Duesaigües, construïts el 1889 amb pedra, amb 9 arcades un i 14 l'altre. El viaducte més llarg, el dels Masos, té una alçada màxima de 36 metres i descriu una corba. Està declarat com a element del Patrimoni Industrial de Catalunya. Durant la Guerra Civil de 1936 a 1939, Duesaigües va ser bombardejada per l'aviació nacional ja que els ponts eren objectiu militar. A la tardor de 1938 un cop finalitzada la Batalla de l'Ebre els propis republicans van dinamitar el viaducte dels Masos. Al final de la Guerra es va reconstruir, essent avui dia encara visible el tram refet.

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El magnífic viaducte dels Masos amb una unitat 470 en servei a Zaragoza (setembre 2008) Pas per a vianants a un nivell inferior del viaducte (setembre 2008) Espectacular vista d'una de les arcades del pont (setembre 2008) Doble composició d'unitats 448 en un servei de la línia Ca3 de Flix a Barcelona (setembre 2008)

El viaducte de Duesaigües és realment impressionant. Al centre, el tram de formigó és una reconstrucció després que fos volat durant la Guerra Civil al segle XX (octubre 2004) L'altre viaducte espectacular que hi ha a la zona de Duesaigües (octubre 2004) 269-322 remolcant un tren de cisternes direcció Móra la Nova (octubre 2004) Tren de mercaderies encapçalat per la 269-059 passant pel magnífic viaducte de Duesaigües (octubre 2004)

Catalunya Exprés que va cap a Reus passant pel viaducte (octubre 2004) Tren especial Reus-Móra traccionat per una 269 i la locomotora de vapor Garrafeta (octubre 2004) Escales d'accés al baixador de Duesaigües-L'Argentera (octubre 2004) Edifici de viatgers de l'estació (octubre 2004)

Catalunya Exprés a punt d'arribar al baixador (octubre 2004) Passant pel baixador de Duesaigües-L'Argentera sense parar-hi, direcció Reus (octubre 2004) Sortint ràpidament (octubre 2004) Passant pels viaductes de Duesaigües, un cop superat un dels múltiples túnels de la zona (octubre 2004)

direcció Reus Índex Línia 09 direcció Falset/Faió
< Riudecanyes-Botarell Pradell >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional