Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > La Molina
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77306

correspondència: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC La Molina


Mostra un mapa més gran
L'estació de La Molina (PK 35,1 de la línia Ripoll-Puigcerdà) està situada al terme municipal d'Alp, a la cota més baixa de l'estació d'esquí de La Molina a la vall del riu d'Alp. El tren va arribar a La Molina el 1922 des de Ribes de Freser i es va convertir en l'estació de la xarxa de via ampla més alta de la Península, a 1420 metres d'altitud, singularitat que encara manté. L'estació està formada per tres vies, la general (via 1) i dues desviades (vies  3 i 5), amb dues andanes comunicades entre sí per passos a nivell. La segona desviada es prolonga uns metres un cop passada l'andana en una misteriosa via morta. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies, mirant cap a Puigcerdà, i és un bonic edifici d'estil xalet suís. Està format per diversos cossos i en un d'aquests hi ha una acollidora sala d'espera d'estil rústic, molt acollidora especialment a l'hivern quan el temps en aquesta zona és més sever. Completen les instal·lacions de l'estació una passarel·la per a vianants que passa per sobre les vies i enllaça amb un dels carrers de la urbanització de La Molina. Antigament hi havia hagut un telecadira que feia el trajecte entre l'estació ferroviària i les pistes d'esquí.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Bonic edifici de viatgers de La Molina (juny 2009) Andana de la via 1 i edifici de viatgers amb l'accés a la sala d'espera (juny 2009) Des de l'andana principal (juny 2009) Vista general de l'estació des del costat Ribes/Ripoll (juny 2009)

La sortida de l'estació cap a Ripoll es fa per una forta rampa de 40 (juny 2009) Sortida de l'estació cap a Puigcerdà, amb la via tallada per renovació (juny 2009) Vista general de l'estació de La Molina des del costat Puigcerdà (juny 2009) Topall provisional degut al tall de la línia per renovació de via fins a la frontera (juny 2009)

La unitat 440-132 arriba a La Molina procedent de Puigcerdà remuntant una forta rampa de 39 mil·lèssimes (setembre 2005) Composició doble de 440 de 2 cotxes estacionant-se a la via 1 de l'estació (setembre 2005) Una altra vista de la composició en un magnífic entorn (setembre 2005) Sortint cap a Toses, Ribes i Barcelona per rampes del 40 (setembre 2005)

Darrera vista del tren a les agulles d'entrada a l'estació (setembre 2005) Acollidor interior de l'edifici, amb panell electrònic en proves... (setembre 2005) Validadora de títols de transport de rodalies (setembre 2005) Pas superior i pas a nivell per creuar les vies (setembre 2005)

L'edifici de viatgers vist des del costat de l'aparcament de vehicles (setembre 2004) El bonic edifici de viatgers vist des del costat de les vies (setembre 2004) Un detall de l'edifici (setembre 2004) Acollidora entrada a la sala d'espera, que es tanca telecomandada (setembre 2004)

Des del pont que creua les vies, tenim aquesta vista mirant cap al costat Ripoll (setembre 2004) Vista general, amb la passarel·la que passa per sobre les vies (setembre 2004) Agulles de sortida de l'estació cap a Ripoll (setembre 2004) Una altra vista general de l'estació (setembre 2004)

La 440-133 de dos cotxes entrant a la via 1 de La Molina, procedent de Ripoll (setembre 2004) Sortint de l'estació cap a Puigcerdà (setembre 2004) Forta pendent a la sortida cap a la capital de la Cerdanya, a velocitat limitada a 30 km/h(!) (setembre 2004) A l'esquerra la via de topall i a la dreta la forta pendent de les principals a Puigcerdà (setembre 2004)

direcció Ripoll/Barcelona Índex Línia 07 direcció Puigcerdà
< Toses Urtx-Alp >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional