Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC01.Línia Barcelona - Mataró - Maçanet-Massanes > Montgat Nord
Horaris dels trens de Catalunya
  XC01.Línia Barcelona - Mataró - Maçanet-Massanes  
codi estació: 79406
 
 

Venda automàtica de bitllets Taquilla de bitllets Informació Lavabos Cafeteria Zona videovigilada Estació adaptada a PMR Ascensors Prohibit fumar
horaris trens
  Bus
 

Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Montgat Nord (PK 12,9 de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet), anteriorment s'anomenava Monsolís. Està situada a primera línia marítima, davant de la platja i just al costat de la N-II. La seva situació fa que sigui una estació molt utilitzada l'estiu pels banyistes, que només baixar del tren ja poden trepitjar la sorra. Montgat Nord forma part de la primera línia ferroviària que es va construir a la Península entre Barcelona i Mataró l'any 1848 i molt a prop de l'estació direcció Barcelona hi ha el primer túnel ferroviari que es va construir al nostre país. L'estació actual disposa de les dues vies generals amb andanes laterals de 200 metres de longitud, parcialment cobertes per marquesines metàl·liques. Les andanes no es troben alineades, estant la de la via 1 desplaçada direcció Mataró i la de la via 2 direcció Barcelona. Les andanes es comuniquen mitjançant un pas inferior amb escales i ascensor. L'edifici de viatgers és de nova construcció, es situa a l'esquerra de les vies, mirant cap a Mataró, i és d'una sola planta. El seu interior alberga un vestíbul amb màquines de venda de bitllets, cafeteria (que també s'encarrega de vendre bitllets), cinc barreres tarifàries, lavabos i habitacions d'instal·lacions.
FOTOS DE L'ESTACIÓ
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Montgat Nord (febrer 2012) Entorn de l'edifici de viatgers, amb la parada de bus i pas de vianants per creuar la N-II (febrer 2012) Vista general de l'interior de l'edifici, que disposa d'un bar que també realitza la venda de bitllets (febrer 2012) Segona vista de l'interior del modern edifici, un cop passada la línia de peatge (febrer 2012)

Façana a les vies de l'edifici de viatgers (febrer 2012) Tren Civia sortint de Montgat Nord cap a L'Hospitalet en servei R1 (febrer 2012) Una doble composició de 447, una d'elles en decoració Rodalies de Catalunya, s'aproxima al baixador amb el Masnou al fons (febrer 2012) Tren estacionat a la via 2 de Montgat Nord (febrer 2012)

Detall del rètol amb el nom de l'estació (febrer 2012) Doble composició de Civia 464 amb destinació Mataró arribant a Montgat Nord (febrer 2012) Sortint cap al Masnou. Es pot observar que els extrems de les andanes no estan alineats, amb una andana desplaçada cap a Mataró i una altra cap a Barcelona (febrer 2012) Entre Mongat Nord i el Masnou el tren circula per primera línia de mar (febrer 2012)

Vista de les andanes amb el pas soterrat, que disposa d'ascensor. També es pot veure que les andanes no estan alineades (febrer 2012) Escales i ascensor del pas inferior (febrer 2012) Andana de la via 1 i rètol amb destinació final dels trens de la línia R1 (febrer 2012) Doble d'unitats 464 arribant a Montgat Nord procedents de Blanes (febrer 2012)

El mateix tren a punt de fer parada al baixador (febrer 2012) Sortint cap a Montgat, Badalona, Barcelona i l'Hospitalet (febrer 2012) Unitat 447 de Rodalies de Catalunya arribant a Montgat Nord pel costat Barcelona (febrer 2012) Arribant al baixador (febrer 2012)

La 447-079 a la via 1 de Montgat Nord (febrer 2012) Hi ha gent de tot tipus que per estalviar-se camí opten per arriscar-se caminant per un estret espai pel costat de la via (febrer 2012) Doble composició d'unitats 447 entren a Montgat Nord procedents de Mataró (febrer 2012) El mateix tren a punt de fer parada a la via 2 (febrer 2012)

+ de l'estació de Montgat Nord: fotos 2004-2010

direcció Barcelona
Montgat
Índex línia XC01
direcció Mataró/Maçanet
El Masnou
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional