Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Arc de Triomf Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Arc de Triomf

01

correspondències: renfe  
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Arc de Triomf a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Arc de Triomf de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1932, quan es va posar en servei el tram des de Catalunya. L'estació està situada sota l'avinguda de Vilanova, entre el passeig Lluís Companys i el carrer Nàpols. El nivell per on passen els trens està format per dues naus independents (una per a cada sentit) separades per l'estació de renfe-adif d'Arc de Triomf, que queda a la mateixa alçada que l'estació del metro. Les naus tenen una via i andana a l'esquerra (mirant segons el sentit de circulació) de 88 metres de llarg. A l'extrem oest de cada andana hi ha un petit vestíbul, comú amb el de renfe-adif on hi ha les màquines de venda de bitllets i les portes de control d'accés a l'andana. Aquests petits vestíbuls estan units per un llarg passadís que passa per sobre les vies de la línia de via ampla i que disposa d'un accés per la carretera de Ribes. A l'altre extrem de l'estació, al costat est, hi ha un altre vestíbul a un nivell superior amb accés des del carrer Nàpols.

 Fotos

Vestíbul amb accés des del carrer Nàpols (abril 2005)

Andana de la via 1, des del costat Fondo (abril 2005) La mateixa andana de la via 1 des de l'altre extrem, amb metro sortint cap a Fondo (abril 2005) Accés a la via 1 des del vestíbul d'enllaç amb renfe-adif (abril 2005)
       
Accés a l'andana de la via 2 (abril 2005) Costat Urquinaona de la via 2 (abril 2005) Tren sortint cap a Hospital de Bellvitge (abril 2005) Al fons de l'andana es pot veure l'escala de sortida al vestíbul est (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Urquinaona

Marina >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs