Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Marina
Horaris dels trens de Catalunya
< Arc de Triomf Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Glòries >
Marina
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 129  
TRAM T4 Ciutadella|Vila Olímpica - Estació de Sant Adrià  
   


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Marina de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l’1 d’abril de 1933 amb l’obertura del tram del Metro Transversal entre Arc de Triomf i Marina. No va ser fins el 23 de juny de 1951 que la línia s’allargaria de Marina fins a Clot, moment en el qual es va construir la segona nau a l’estació. El 1974 l’estació de metro de Marina va estar a punt d’esdevenir un punt d’enllaç amb una estació nova de la xarxa de via ampla que mai va arribar a entrar en servei i que havia de substituir l’antiga Estació del Nord en superfície. De fet als accessos a l’estació de metro de Marina de la L1 encara s’hi poden veure les inscripcions metro-renfe ja que es preveia ubicar un passadís d’enllaç entre ambdues estacions. El 1982 la línia I passava a ser la L1. El març de 2003 s’estrenava l’estació de Marina de l’L1 remodelada de manera integral, que incloïa nous ascensors que van fer la instal·lació accessible. L’estació Marina actual es troba sota el què havia sigut la platja de vies de l'estació del Nord de via ampla, al costat de l'actual pont de Marina a la cruïlla amb l’avinguda Meridiana. L’estació s’estructura en dos nivells. El nivell superior té dues entrades, una pel carrer Marina amb escales fixes i ascensor i una altra per l’avinguda Meridiana, amb escales fixes i una escala mecànica de pujada. Les dues entrades s’uneixen en un vestíbul dotat de màquines de venda de bitllets, les barreres tarifàries de control, un local comercial i el centre de control de l’estació, entre d’altres dependències. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues naus en corba amb una via i una andana central de 90 metres de longitud que queda central a les vies, amb quatre passos entre les naus. Entre els nivells superior i inferior hi ha escales fixes, una escala mecànica de pujada i una de baixada i un ascensor.Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació Marina de la línia L1 (desembre 2013) Unitat 4029 a la via 1 de Marina, que disposa d'una andana central (novembre 2013) Extrem de l'andana de la via 2, sentit Hospital de Bellvitge, costat Arc de Triomf (novembre 2013) Unitat sèrie 6000 a punt de fer parada a Marina (novembre 2013)

El vestíbul de Marina (abril 2005) Al vestíbul hi ha monitors de televisió per tal de veure com està la situació a les andanes (abril 2005) Una altra vista del vestíbul (abril 2005) Accés a l'ascensor per baixar a l'andana (abril 2005)

Escales mecàniques que baixen del vestíbul a l'andana (abril 2005) Ascensor al nivell d'andanes (abril 2005) Vista de les dues naus de l'estació de Marina (abril 2005) Un metro a la via 1, que és la que va direcció Fondo (abril 2005)

Andana de la via 1. A l'esquerra es pot veure un dels punts de comunicació entre les dues andanes (abril 2005) Cua de l'andana direcció Fondo, amb un tren de la sèrie 4000 (abril 2005) L'estació de Marina des de la cua de l'andana de la via 1 (abril 2005) 4000 en servei 111 a Marina (abril 2005)

Sortint cap a Glòries. Observeu els indicadors blaus a la vora de l'andana que són intermitents i avisen de la separació entre andana i tren (abril 2005) Andana de la via 2, direcció Hospital de Bellvitge, amb un tren circulant cap a Arc de Triomf. El proper tren arribaria en menys de 2 minuts (abril 2005) Un metro de la línia L1 sortint de Marina cap a Hospital de Bellvitge (abril 2005) Extrem de l'andana de la via 2, on hi ha una petita sobreelevació per reduir el desnivell entre tren i andana especialment per a les PMR (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< Arc de Triomf Glòries >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional