Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Hospital de Bellvitge
Horaris dels trens de Catalunya
  Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Bellvitge >
Hospital de Bellvitge
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 111  


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Hospital de Bellvitge de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 19 d'octubre de 1989, amb la prolongació de la línia des d’Avinguda Carrilet. Inicialment va dur el nom de Feixa Llarga i el 15 de desembre de 2003 es va canviar el nom per Hospital de Bellvitge. El febrer de 1995 es va completar l'adaptació de l'estació a persones amb mobilitat reduïda. El 2008 es va posar en servei la prolongació de la cua de maniobres, que permet estacionar fins a 21 trens, i també els tallers de via que anteriorment s’ubicaven a l’estació de Mercat Nou.
L’estació Hospital de Bellvitge es troba sota l’aparcament de l’equipament sanitari, en paral·lel a la Gran Via de les Corts Catalanes del barri de Bellvitge del terme municipal de l’Hospitalet del Llobregat. L'estació Hospital de Bellvitge té dos nivells. El nivell superior té un vestíbul un accés, situat a les proximitats de l’entrada de la Residència Sanitària, amb escala fixa i un ascensor. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés, a més del Centre de Control de l’estació i dependències tècniques. L’enllaç entre el vestíbul i les andanes es fa mitjançant escales fixes, escales mecàniques i ascensors. El nivell inferior consta de dues vies amb andanes laterals de 96 metres de longitud. Passada l’estació hi ha la cua de maniobres i cotxera de trens, formada per tres vies d’uns 700 metres de longitud. També hi ha un altre espai utilitzat com a taller, amb un total de tres vies i una rampa per entrar material mòbil des de l’exterior.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Estació Hospital de Bellvitge amb la unitat 4000 commemorativa dels 90 anys del metro Transversal (setembre 2016) Una altra vista del tren a la via 2 d'Hospital de Bellvitge (setembre 2016) Acoblament entre les dues unitats sèrie 4000 decorades a l'estil d'un tren de la sèrie 100, que van inaugurar el metro Transversal l'any 1926 (setembre 2016) Metro commemoratiu a Hospital de Bellvitge (setembre 2016)

Unitat 4000 reformada a la via 2 d'Hospital de Bellvitge a punt per sortir de nou cap a Fondo (setembre 2016) Porta d'accés preferent per a minusvàlids de la unitat sèrie 4000 (setembre 2016) Unitat sèrie 4000 amb el vinilat especial dels 90 anys del Metro Transversal a Hospital de Bellvitge amb el torn 125 (setembre 2016) Unitat 4000 i cua de maniobres i cotxera de l'estació Hospital de Bellvitge (setembre 2016)

Entrada a l'estació d'Hospital de Bellvitge a través d'escalinates (abril 2005)  El vestíbul de l'estació (abril 2005) Vista general d'Hospital de Bellvitge des de l'andana de la via 2, usada només per baixar gent dels trens (abril 2005) La unitat 4060 ja ha tancat portes per iniciar un servei per la L1 fins a Fondo (abril 2005)

Cua de maniobres d'Hospital de Bellvitge, amb tres vies. La que s'usa per a canvi de sentit és la de l'esquerra (abril 2005) Metro finalitzant el seu recorregut a l'estació hospitalenca (abril 2005) Passant per l'agulla i entrant a la via morta per canviar de sentit i sortir cap a Fondo (abril 2005) L'estació amb el tren de la dreta esperant per fer maniobres i un altre per a iniciar servei de la línia L1 (abril 2005)

  Índex línia L1 direcció Fondo
  Bellvitge >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional