Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Bellvitge
Horaris dels trens de Catalunya
< Hospital de Bellvitge Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Avinguda Carrilet >
Bellvitge
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 112  


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Bellvitge de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 19 d'octubre de 1989, amb la prolongació de la línia entre Avinguda Carrilet i Hospital de Bellvitge. El febrer de 1995 es va completar l'adaptació de l'estació a persones amb mobilitat reduïda. El 2012 es va fer una rehabilitació integral de l'estació. L'estació està situada sota la rambla de la Marina, intersecció amb el carrer de l'Ermita de Bellvitge, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. L'estació s'estructura en dos nivells. El nivell superior té dos vestíbuls (nord, costat Av.Carrilet i sud, costat Hospital de Bellvitge) amb dos accessos cadascun, situats tots ells al llarg de la Rambla. Un d'aquests accessos, el de Rambla Marina/Zona esportiva, està dotat d'ascensor. Els vestíbuls disposen de màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés, a més de dependències tècniques. Al vestíbul sud hi ha el Centre de Control de l'estació. La comunicació entre cadascun dels vestíbuls i les andanes es fa mitjançant escales fixes, escales mecàniques i a més el del costat sud també amb ascensor. El nivell inferior consta de dues vies amb andanes laterals de 96 metres de longitud. L'arquitectura de l'estació és amb granit flamejat al paviment de les escales d’accés des del carrer i el terratzo als vestíbuls i andanes, mentre que per als paraments verticals és amb granit i plafons fenòlics. Els cels rasos són de lamel·les d'alumini.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Bellvitge per Rambla de la Marina / Avinguda Gran Via (desembre 2017) L'accés anterior també està dotat d'un ascensor entre el nivell carrer i el nivell vestíbul (desembre 2017) Accés a l'estació de Bellvitge per Rambla de la Marina /  Trav. Industrial (desembre 2017) Accés a l'estació de Bellvitge per Rambla de la Marina /  Mercat Municipal (desembre 2017)

Accés a l'estació de Bellvitge per Rambla de la Marina /  Merca-2 (desembre 2017) Vestíbul principal de l'estació de Bellvitge, amb el centre de control i la línia de peatge (desembre 2017) Unitat sèrie 4000 reformada amb el torn 127 a la via de Bellvitge amb un L1 a Fondo (desembre 2017) Tren entrant a l'estació de Bellvitge, que es va reformar totalment l'any 2012 (desembre 2017)

Vista de les dues unitats 4000 acoblades permanentment format un tren de 5 cotxes a la via 2 de Bellvitge (desembre 2017) Metro sortint cap a la darrera estació del seu trajecte per la L1 (desembre 2017) Plànol de l'entorn de l'estació de metro de Bellvitge (desembre 2017) Unitat sèrie 6000 entrant a Bellvitge amb un servei L1 a Fondo (desembre 2017)

Unitat 4036 amb el vinilat especial pels 90 anys del Metro Transversal fent parada a Bellvitge (setembre 2016) Encreuament de dues unitats sèrie 4000 a Bellvitge (setembre 2016) El tren commemoratiu dels 90 anys del Metro Transversal surt cap a Avinguda Carrilet i Fondo per la línia L1 (setembre 2016) Andana de la via 1 de Bellvitge (setembre 2016)

Extrem de les andanes costat Hospital de Bellvitge (setembre 2016) Extrem de les andanes costat Avinguda Carrilet (setembre 2016) Accés a l'andana de la via 2, costat Avinguda Carrilet (setembre 2016) Andana de la via 1 i senyal de punt d'aturada de la porta per a PMR (setembre 2016)

Unitat sèrie 6000 entrant a l'estació de Bellvitge procedent de Fondo (setembre 2016) Encreuament d'unitats sèrie 6000 a l'estació de Bellvitge (setembre 2016) Un dels dos vestíbuls de l'estació de Bellvitge (abril 2005) Vista general de Bellvitge des del costat Fondo (abril 2005)

Vista general de Bellvitge des del costat Hospital de Bellvitge (abril 2005) Tram final de l'andana, amb petita rampa per a facilitar l'accés a PMR (abril 2005) Aquest és un dels ascensors que comuniquen l'andana amb el vestíbul (abril 2005) Unitat 4000 procedent de Fondo i amb destinació Hospital de Bellvitge fent parada a l'estació (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< Hospital de Bellvitge Avinguda Carrilet >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional