Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Maria Cristina Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Maria Cristina

01

correspondència: TRAM T1 Francesc Macià - Bon Viatge T2 Francesc Macià - Sant Martí de l'Erm T3 Francesc Macià - Consell Comarcal
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Maria Cristina a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Maria Cristina de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1975, amb la posada en servei del tram entre Sants Estació i Zona Universitària. Està situada sota l'avinguda Diagonal, entre el carrer Doctor Ferran i la Gran Via de Carles III. L'estació disposa de tres accessos, dos concentrats al costat muntanya de la Diagonal, al carrer Doctor Ferran i al carrer Capità Arenas i l'altre al costat mar, a la cruïlla de la Diagonal amb la Gran Via de Carles III. Aquest darrer accés disposa d'ascensor, ja que es van haver de traslladar les boques d'accés del costat mar quan es va construir el Trambaix. Els accessos del costat muntanya s'uneixen i mitjançant un passadís s'arriba al vestíbul, al qual també hi ha l'accés per la Gran Via de Carles III. El vestíbul està dotat de taquilla, màquines de venda de bitllets, els torniquets de control d'accés a les andanes i de diversos locals comercials. Els trens circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. Les dues vies estan separades per un mur (túnel doble), donant lloc a una estació de les anomenades amb doble volta. L'enllaç entre el vestíbul i les andanes es realitza mitjançant dos conjunts d'escalinates i escales mecàniques a cada andana.

 Fotos

El vestíbul de l'estació (maig 2005)

Accés a l'andana direcció Zona Universitària (maig 2005) Escales i escala mecànica per pujar de l'andana de la via 2 al vestíbul (maig 2005) Tren amb publicitat sortint cap a Zona Universitària (maig 2005)
       
Unitat 3000 abandonant l'estació barcelonina (maig 2005) Publicitat d'una coneguda marca de cafè utlitzant un plànol de la xarxa de metro (maig 2005) Metro que ve de Canyelles entrant a Maria Cristina (maig 2005) Parat a l'andana de la via 2 (maig 2005)
       
Un tren acaba d'aturar-se a Maria Cristina circulant direcció Canyelles (maig 2005) Gran pantalla de canalmetro instal·lada a la nau de la via 1 (maig 2005) Detall de les parets, que formen el característic rombe del metro (maig 2005) Un tren a Maria Cristina procedent de Zona Universitària (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Palau Reial

Les Corts >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs