Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Roquetes
< Canyelles  Línia L3 Metro de Barcelona: Zona Universitària - Trinitat Nova Trinitat Nova > 
Roquetes
serveis de l'estació Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telèfon mòbil

L'estació Roquetes de la línia L3 del metro de Barcelona va inaugurar-se l'any 2008, amb la prolongació de la línia des de Canyelles a Trinitat Nova.
Roquetes es situa al centre d'aquest barri del districte de Nou Barris. Disposa de dos vestíbuls, un a la cruïlla del carrer Jaume Pinent i del carrer de les Torres i un altre sota el nou parc de Roquetes, a l'entorn del carrer Vidal i Guasch. El primer vestíbul és de 255m2 i té accessos distribuïts al llarg del carrer: una escalinata, un ascensor i una llarga escala mecànica (amb dos trams) per sortir al carrer. Aquest vestíbul disposa de dos grups de barreres tarifàries i màquines de venda de bitllets. El segon vestíbul es situa al nivell del carrer i disposa de màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries.  Els trens circulen per un nivell inferior, a 50 metres de profunditat (l'estació de metro en servei l'any 2008 a més fondària) format per una andana central de 8 metres d'amplada i 100 metres de llargada. A cada extrem de l'andana s'hi situa un grup d'escales mecàniques, una escalinata i una ascensor que condueixen al passadís que desemboca al pou on s'hi situen ascensors de gran capacitat per pujar als vestíbuls. Al vestíbul del carrer de les Torres el pou té 18 metres de diàmetre i hi ha 3 ascensors i al vestíbul de Vidal i Guasch el pou fa 24 metres de diàmetre i hi ha 4 ascensors. A cadascun dels ascensors hi caben 23 persones, es mouen a una velocitat de 2m/s i estan coordinats amb l'arribada dels trens. També hi ha escales fixes d'emergència per a emergències i evacuació.
Situació de l'estació Roquetes a la línia L3 (mapa base: wefer.com)

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
 
Accés a l'estació de Roquetes des del carrer de Les Torres a través d'una escala fixa (octubre 2008) Ascensor per baixar al vestíbul del carrer de Les Torres (octubre 2008) Llarga sèrie d'escales mecàniques per pujar al carrer de Les Torres (octubre 2008) Barreres tarifàries del vestíbul de Les Torres a l'escala mecànica i l'ascensor (octubre 2008)

 
Art al vestíbul de Les Torres de l'estació de Roquetes, amb l'escala fixa d'emergència que baixa pel pou (octubre 2008) Bateria de tres ascensors de gran capacitat per baixar a l'andana que es situa a més de 50 metres de profunditat (octubre 2008) Nivell pre-andana on finalitza el pou i la bateria d'ascensors (octubre 2008) Escales i ascensor per baixar del nivell pre-andana fins al nivell de les vies (octubre 2008)

 
Una altra vista del conjunt d'escales mecàniques i escala fixa per baixar a l'andana (octubre 2008) Entrada a l'andana, separada per portes estanques per complir els requisits d'evacuació (octubre 2008) Tren de la línia L3 sortint de Roquetes cap a Trinitat Nova (octubre 2008) Vista de l'andana central de 8 metres d'amplada, que no té gaires filigranes (octubre 2008)

Unitat 2000 que ve de Trinitat Nova i que va a Zona Universitària entrant a Roquetes (octubre 2008) Detall dels curiosos bancs blancs de pedra per esperar el metro (octubre 2008) Assegut al banc (octubre 2008) Una altra vista de l'andana central amb els bancs que tenen aspecte de sofà (octubre 2008)

Extrem de l'andana costat Zona Universitària amb el túnel il·luminat (octubre 2008) Unitat 3000 amb el número 309 del carrussel arribant a Roquetes (octubre 2008) Unitat 3000 a Roquetes circulant direcció Trinitat Nova (octubre 2008) Detall dels teleindicadors amb els temps d'espera per als propers metros (octubre 2008)

Unitat 5000 que va a Trinitat Nova en servei L3 arribant a Roquetes (octubre 2008) Sortida de l'andana cap al vestíbul de Vidal i  Guasch, pel costat Trinitat Nova (octubre 2008) Nivell pre-andana (octubre 2008) Bateria de 4 ascensors per pujar pel pou fins al vestíbul (octubre 2008)

 
Vestíbul de Vidal i Guasch, de decoració artística idèntica a la de l'altre vestíbul (octubre 2008) VIsta de la bateria de barreres tarifàries i a darrere ascensors que baixen a les vies (octubre 2008) Quatre màquines de venda de bitllets serveixen el vestíbul de Vidal i Guasch (octubre 2008) El vestíbul de Vidal i Guasch es situa a nivell de carrer sota el nou parc de Roquetes (octubre 2008)

direcció Zona Universitària Índex  Línia L3 direcció Trinitat Nova
< Canyelles Trinitat Nova >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional