Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Zona Universitària Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Zona Universitària

 

01

correspondència amb línies de metro TMB: L9 sud Aeroport T1 - Zona Universitària    
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Zona Universitària a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Zona Universitària de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1975, amb l'entrada en servei del tram des de Sants Estació. Està situada sota l'avinguda Diagonal, entre el carrer González Tablas i l'avinguda Dr.Marañón. La parada té quatre accessos, concentrats dos a dos a cada costat de la Diagonal, un pel costat mar, a la cantonada amb l'avinguda Dr.Marañón i l'altre al costat muntanya, davant la facultat d'empresarials. Els dos accessos del costat muntanya s'uneixen i mitjançant un ample passadís creua la Diagonal per sota i desemboca en un vestíbul, després d'haver-se unit al passadís els accessos del costat mar. En aquest vestíbul destaca un mural realitzat per l'artista Orensanz. Els trens circulen per un nivell inferior, composat per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. Les dues vies estan separades per un mur, donant lloc a una estació de les anomenades amb doble volta. L'enllaç entre el vestíbul i les andanes es realitza mitjançant dos conjunts d'escalinates i escales mecàniques a cada andana. Completen les instal·lacions de Zona Universitària una cua de maniobres al costat oest, que té una sola via amb passarel·la lateral que permet als motoristes fer el canvi de cabina.

 Fotos

Accés a l'avinguda Diagonal, davant de la facultat d'empresarials (maig 2005)

Passadís sota la Diagonal per enllaçar cap al vestíbul (maig 2005) Mural d'Orensanz al vestíbul de l'estació (maig 2005) El vestíbul, un cop superades les barreres tarifàries (maig 2005)
       
Andana de la via 1, la del costat mar (maig 2005) Proper tren direcció Canyelles és a punt de sortir (maig 2005) L'andana de la via 1 de Zona Universitària disposa d'una pantalla de canalmetro (maig 2005) Tren que ve de la cua de maniobres entrant a l'estació (maig 2005)
       
Sortida autoritzada per a la unitat 3045 (maig 2005) Cua de maniobres de l'estació, amb un tren de la sèrie 2000 amb el frontal vermell (abril 2005) Andana costat muntanya de Zona Universitària (abril 2005) Una unitat 2000 ha deixat tot el passatge al final de línia (abril 2005)
       
Tren procedent de Canyelles arriba al final de la línia (maig 2005) Vista des del costat Palau Reial de l'andana de la via 2 (maig 2005) Escala mecànica per a la sortida dels viatgers que arriben a Zona Universitària (maig 2005) Portes de sortida. Les dues de la dreta són reversibles, ja que a certes hores els trens surten de la via 2 (maig 2005)

 

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

 

Palau Reial >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs