Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Girona Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Girona

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Girona a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Girona de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1973, amb l'entrada en servei del tram d'Urquinaona a Joanic. La parada està situada sota el carrer Consell de Cent, entre Bruc i Bailén i diposa d'un sol vestíbul situat a la part central de l'estació, que disposa de dos accessos, al carrer Girona i al carrer Consell de Cent. El vestíbul té despatx per al cap d'estació, màquines de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. Un cop passat el control d'accés, hi ha unes escales que pugen per passar sobre les vies i anar a l'andana de la via 2 i unes altres escales que baixen directament cap a l'andana de la via 1. Així doncs, els trens circulen per un nivell inferior respecte el vestíbul, format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg, separades per un mur central i donant lloc a una estació de doble volta. Per enllaçar vestíbul i andana hi ha escalinates.

 Fotos

Vista general del vestíbul de l'estació Girona (juny 2005)

El vestíbul un cop superades les barreres tarifàries (juny 2005) Passadís d'enllaç a l'andana de la via 2, que passa sobre les vies (juny 2005) Unitat 1100 sortint de Girona cap a La Pau (juny 2005)
       
Proper tren direcció La Pau en 2 minuts i 29 segons (juny 2005) Forat al mur central que permet veure l'altra andana (juny 2005) Cap de l'andana de la via 2, costat Passeig de Gràcia (juny 2005) Vista d'un tren sortint cap a Verdaguer i Trinitat Nova (juny 2005)
       
Escales d'accés a l'andana de la via 1 (juny 2005) Metro de la L4 entrant a la parada Girona (juny 2005) El tren a punt de sortir cap a Trinitat Nova (juny 2005) L'andana de la via 1 de Girona des del costat Verdaguer (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Verdaguer

Passeig de Gràcia >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs