Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Verdaguer Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Verdaguer

01

correspondència amb línies de metro TMB: L5 Cornellà Centre - Vall d'Hebron  
 
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Verdaguer a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Verdaguer de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1973, amb l'entrada en servei del tram d'Urquinaona a Joanic. La parada està situada sota el Passeig Sant Joan, entre els carrers Rosselló i Provença i disposa d'un sol vestíbul situat al costat Girona de l'estació. El vestíbul diposa d'un sol accés des del Passeig de Sant Joan i té despatx per al cap d'estació, màquines de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. Del vestíbul en surten dos curts trams d'escales que baixen fins a un distribuidor en el qual hi ha un quiosc i un bar. En aquest distribuidor conflueixen els accessos a les andanes de la L4 i el passadís d'enllaç amb la L5. De fet quan es va inaugurar l'estació Verdaguer de la L4 aquesta no disposava d'accés propi i s'hi havia d'accedir des del vestíbul de Bailén de la L5. Els trens de la línia L4 circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 97 metres de llarg, separades per un mur central i donant lloc a una de les característiques estacions de doble volta. Per enllaçar vestíbul i andana hi ha escalinates i escales mecàniques. Just a la sortida de l'estació de Verdaguer direcció Girona les vies de la L4 creuen per sobre les de la L5 mitjançant un pont metàl·lic de 9 metres de llarg.

 Fotos

El petit vestíbul de l'estació, amb els torniquets d'entrada (juny 2005)

Vista del vestíbul un cop superades les barreres tarifàries (juny 2005) Distribuidor en el qual conflueixen les escales d'accés a andanes i el passadís d'enllaç amb la L5 (juny 2005) El passadís d'enllaç a l'estació de la L5 (juny 2005)
       
Unitat 1100 estacionada a la via 2 abans de sortir cap a La Pau (juny 2005) Escales d'accés del distribuidor a l'andana direcció La Pau (juny 2005) Vista general de l'andana de la via 2 des del costat Girona (juny 2005) Tren a punt de sortir, el proper al cap de més de sis minuts (juny 2005)
       
Tren baixant des de Joanic (juny 2005) Una altra vista d'un dels combois de la L4 a l'estació de Verdaguer (juny 2005) Vista de la cua de la composició de la sèrie 1100 (juny 2005) L'antiga senyalització d'enllaç amb línia 5 encara es manté sota la nova (juny 2005)
       
Un tren durant l'operació de càrrega i descàrrega de viatgers (juny 2005) Unitat 1100 sent el tren número 10 de la L4 des del costat Joanic (juny 2005) Escales d'accés a l'andana de la via 1 (juny 2005) Vista general de l'andana de la via 1 (juny 2005)
       
Tren des del costat Girona de l'estació, llest per sortir pel túnel de la L4 cap a Trinitat Nova (juny 2005) Sortint cap a Girona la L4 passa per sobre la L5 mitjançant un pont metàl·lic (juny 2005) Una altra vista de l'andana de la via 1, separada de l'altra per un mur central (juny 2005) Andana direcció Trinitat Nova des del costat Joanic (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Joanic

Girona >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs