Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Guinardó Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Guinardó | Hospital de Sant Pau

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Guinardó a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Guinardó de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1974, amb l'entrada en servei del tram entre Joanic i Guinardó. La parada està situada sota la Ronda Guinardó, entre Torrent Melis i el carrer Sant Quintí i té un vestíbul situat al costat Maragall de l'estació. Aquest vestíbul té dos accessos, un pel carrer Sant Quintí i l'altre pel carrer Mas Casanovas. El vestíbul disposa de taquilla, màquina de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. Del vestíbul en surt una escala i escala mecànica que condueixen directament a l'andana de la via 1 (direcció Trinitat Nova) i un passadís pràcticament en horitzontal que enllaça cap a l'andana de la via 2 (direcció La Pau) on s'hi accedeix també mitjançant escalinates i una escala mecànica. Els trens circulen doncs per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg separades per un mur central donant lloc a una de les característiques estacions de doble volta.

 Fotos

El vestíbul de l'estació (juny 2005)

Passadís que enllaça el vestíbul amb l'andana de la via 2 (juny 2005) Escales mecàniques i escalinates per baixar a l'andana de la via 2 (juny 2005) Accés lateral a l'andana (juny 2005)
       
Andana direcció La Pau (juny 2005) L'estació número 30, Guinardó, encara amb la senyalètica antiga (juny 2005) Tren que ve de La Pau entrant a Guinardó (juny 2005) Unitat 1100 fent parada a Guinardó abans de seguir cap a Alfons X (juny 2005)
       
Del vestíbul en surt directament l'accés cap a l'andana de la via 1 (juny 2005) Baixada a l'andana de la L4 direcció Trinitat Nova (juny 2005) Hi ha un petit tram de l'estació en el que no hi ha mur central (juny 2005) Metro de la L4 que ve de Trinitat Nova entrant a l'estació (juny 2005)
       
Proper tren direcció Trinitat Nova entra a la via 1 de Guinardó (juny 2005) Termòmetre d'indicació del recorregut a partir de Guinardó (juny 2005) Vista general de l'andana de la via 1 des del costat Alfons X (juny 2005) Una 1100 que ve de La Pau arribant a Guinardó (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Maragall

Alfons X >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs