Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Can Vidalet
Horaris dels trens de Catalunya
< Can Boixeres Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron Pubilla Cases >
Can Vidalet
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació Can Vidalet de la línia L5 del metro de Barcelona va posar-se en servei el 23 de novembre de 1976 com a Maladeta, amb l'extensió de la línia V entre Pubilla Cases i Sant Ildefons. L'estació va passar a denominar-se Can Vidalet a partir de 1982 i la línia V passava a ser la L5. El 2010 es perllongaven les andanes 46 metres pel costat Pubilla Cases i es posava en servei un nou vestíbul que suposava l'adaptació de l'estació.
L'estació de Can Vidalet està situada sota el carrer de la Maladeta, entre els carrers Hierbabuena i Molí, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. El nivell superior, té dos vestíbuls, un situat actualment a la part central de l'estació (inicialment quedava a l’extrem costat Pubilla Cases) i un altre ubicat a l'extrem de l’actual estació costat Pubilla Cases. El primer vestíbul és l'original de l'estació i té una única entrada amb escales fixes i una escala mecànica de pujada pel carrer de l’Hortènsia. El vestíbul està dotat de màquines de venda de bitllets, torniquets de control d'accés, despatx per al cap d'estació i locals comercials. L'enllaç entre el vestíbul i les dues andanes es fa mitjançant escales fixes. El segon vestíbul es va construir el 2010 i té una entrada amb escales fixes des del carrer Maladeta amb Menta (Esplugues de Llobregat) i una altra amb ascensor des del carrer Maladeta amb Hierbabuena (L’Hospitalet de Llobregat). El vestíbul té màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries de control d'accés. Passada la línia de peatge s'accedeix a un distribuïdor per baixar a les dues andanes, amb una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor a cadascuna d'elles. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues vies amb llargues andanes laterals de 140 metres de longitud, resultants de la prolongació de l’estació fins al nou vestíbul. Es reduïa així el recorregut màxim dins d’andana fins a una sortida de 80 a 50 metres. A l’extrem de l’estació costat Can Boixeres hi ha un pas superior amb escales fixes que comunica les dues andanes.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Can Vidalet des del carrer de l'Hortènsia (octubre 2016) Accés al vestíbul original de Can Vidalet pel carrer de l'Hortènsia (octubre 2016) Vestíbul de l'estació de Can Vidalet pel carrer de l'Hortènsia, que es conserva sense gaires canvis (octubre 2016) El vestíbul encara disposa de torniquets i portes de sortida (octubre 2016)

Darrera vista del vestíbul de Can Vidalet amb accés pel carrer Hortènsia, un cop passada la línia de peatge (octubre 2016) Accés al nou vestíbul de Can Vidalet, al carrer Maladeta amb carrer de la Menta (octubre 2016) Ascensor entre el carrer Hierbabuena amb Maladeta i el nou vestíbul de Can Vidalet (octubre 2016) Vista general del nou vestíbul de Can Vidalet, amb l'accés des del carrer i les barreres tarifàries de control (octubre 2016)

El vestíbul disposa de màquines de venda automàtica de bitllets (octubre 2016) Vista del distribuïdor cap a les dues andanes, un cop passada la línia de peatge (octubre 2016) Escales fixes, mecànica i ascensor entre el distribuïdor i l'andana sentit Cornellà Centre (octubre 2016) Vista del nivell inferior, amb les andanes amb final desanivellat pel costat Pubilla Cases (octubre 2016)

Unitat 5000 de CAF amb el torn 511 circulant per la L5 direcció Cornellà Centre (octubre 2016) Tren procedent de Cornellà Centre entrant a Can Vidalet per la via 1 (octubre 2016) Unitat 5000 que va a Vall d'Hebron i escales de sortida cap al vestíbul d'Hortènsia (octubre 2016) Unitat 5076 a punt de sortir de Can Vidalet cap a Pubilla Cases i Vall d'Hebron per la línia L5 del metro de Barcelona (octubre 2016)

Extrem de les andanes costat Can Boixeres, amb un pas superiror que les enllaça (octubre 2016) Tram d'andanes actualment no necessàries per a l'aturada dels tren però que formen part de l'estació original de Can Vidalet (octubre 2016) Tren procedent de Vall d'Hebron arribant a Can Vidalet per via 2 (octubre 2016) Unitat 5000 amb destinació Cornellà Centre fent una breu parada a Can Vidalet (octubre 2016)

Sortint cap a Can Boixeres, Sant Ildefons, Gavarra i Cornellà Centre (octubre 2016) Tren de la línia 5 entrant a Can Vidalet (octubre 2016) Unitat 5000 aturada a Can Vidalet vista des del pas superior entre andanes (octubre 2016) Vista general de l'estació amb les dues llargues andanes des del costat Can Boixeres (octubre 2016)

Punt d'aturada per als trens sentit Cornellà Centre del metro (octubre 2016) Vista des de l'andana sentit Cornellà Centre (octubre 2016) Una altra vista des de l'andana (octubre 2016) Proper tren direcció Cornellà Centre entra a Can Vidalet a bona velocitat (octubre 2016)

El vestíbul de l'estació (juny 2005) Passadís que duu a les escales que baixen a la via 1 (juny 2005) Vista general del nivell andanes des del costat Pubilla Cases (juny 2005) Una unitat de la sèrie 1000 fent entrada a l'estació, procedent de Cornellà Centre (juny 2005)

Enllaç entre vestíbul i andana de la via 2 (juny 2005) Unitat de la sèrie 1000 amb el torn 509 estacionada a la via 2 (juny 2005) Boca del túnel direcció Horta (juny 2005) Accés a l'andana de la via 1, per un lateral a la part central (juny 2005)

Boca del túnel direcció Cornellà. Observeu l'indicador de "via 2" ja que abans de la següent estació hi ha les agulles de les cotxeres (juny 2005) Vista general de l'estació des del costat Can Boixeres i Cornellà (juny 2005) Tren de la sèrie 1100 entrant ràpidament a Can Vidalet (juny 2005) Trobada de dos trens de la mateixa generació però de subsèries diferents a Can Vidalet: una unitat 1000 i una 1100 (juny 2005)

direcció Cornellà Centre Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
< Can Boixeres Pubilla Cases >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional