Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Pubilla Cases
Horaris dels trens de Catalunya
< Can Vidalet Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron Ernest Lluch >
Pubilla Cases
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació Pubilla Cases de la línia L5 del metro de Barcelona va posar-se en servei el 5 de febrer de 1973, amb l'extensió de la línia V des de Collblanc. L'estació inicialment es denominava Pubilla Casas. El 1976 la línia es prolongava fins a Sant Ildefons. El 1982 l'estació passava a ser Pubilla Cases i la línia V passava a ser la línia L5. El 2006 l'estació s'adaptava mitjançant 3 ascensors i el 2008 es completava la renovació integral de l'estació.
L'estació de Pubilla Cases està situada sota el carrer Doctor Ramon Solanich, entre la plaça Mare de Déu del Pilar i el carrer El·lipse, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. L'estació té un vestíbul a cada extrem. El primer d'ells està situat al costat Can Vidalet i disposa de dos accessos, pel carrer Esteve Grau i per l'avinguda Josep Molins, ambdós amb escala fixa i escala mecànica de pujada. L'accés per Josep Molins a més també disposa d'un ascensor. Els dos accessos conflueixen en un vestíbul on hi ha les màquines de venda de bitllets, les barreres tarifàries, el centre de control de l'estació i un bar. Entre aquest vestíbul i les andanes hi ha una escala fixa i ascensors,  disposant a més l'andana de la via 2 (sentit Cornellà) d'escala mecànica de pujada. El segon vestíbul està situat al costat Collblanc i disposa d'un sol accés pel carrer Doctor Ramon Solanich, amb la peculiaritat que aquest vestíbul està situat al mateix nivell de les vies i a la dreta (mirant sentit Vall d'Hebron). Aquest vestíbul té màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries. Hi ha un pas inferior amb escales fixes entre aquest segon vestíbul i l'andana de la via 2. Els trens circulen pel mateix nivell doncs del vestíbul costat Collblanc, en un nivell format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de longitud.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Pubilla Cases per l'entrada de l'avinguda Josep Molins, amb escala fixa, escala mecànica i ascensor (maig 2009) Accés a Pubilla Cases per Esteve Grau (maig 2009) Accés al vestíbul principal de l'estació de Pubilla Cases (juliol 2009) Vista de les barreres tarifàries un cop passada la línia de peatge (juliol 2009)

Unitat 5000 de CAF amb el torn 517 estacionada a la via 2 de Pubilla Cases en un servei d'Horta a Cornellà Centre (juliol 2009) Vista general de l'estació des del balcó que dóna accés a l'ascensor de la via 2 (juliol 2009) Unitat 5012 de la L5 del metro estacionada a Pubilla Cases en el seu itinerari cap a Horta (juliol 2009) Metro arribant a Pubilla Cases (juliol 2009)

Sortint cap a Collblanc. A la dreta l'accés a l'estació pel vestíbul de Doctor Ramon Solanich (juliol 2009) Tren a la via 1 des de l'andana de la via 2 (juliol 2009) Unitat 5000 del metro sortint cap a Horta (juliol 2009) L'enllaç entre el vestíbul i les andanes es fa per escales fixes, ascensors i a l'andana de la via 2 també amb una escala mecànica (juliol 2009)

Des de l'andana de la via 1, costat Can Vidalet (juliol 2009) Unitat 5032 a Pubilla Cases en un trajecte del metro de la L5 a Cornellà Centre (juliol 2009) El vestíbul costat Can Vidalet de l'estació (juny 2005) Escalinates que baixen del vestíbul oest a l'andana de la via 1 (juny 2005)

Enllaç entre vestíbul i andana de la via 2 (juny 2005) Tren que va a Horta fent la pertinent parada a Pubilla Cases (juny 2005) Encreuament de dues unitats de la sèrie 1000. La de l'esquerra va a Cornellà mentre que l'altra va a Horta (juny 2005) Vista general del nivell andanes de Pubilla Cases des del costat Cornellà (juny 2005)

Unitat 1000 amb franja blava circulant fugaçment per Pubilla Cases (juny 2005) L'única composició de la sèrie 1100 amb franja blava del metro entra a la via 2 de Pubilla Cases (juny 2005) Remolc 1415 d'una composició de la sèrie 1100. Aquest remolc és el tret distintiu de les 1100 respecte les unitats de la sèrie 1000 (juny 2005) Vestíbul del costat Collblanc de l'estació, amb accés directe a l'andana de la via 1 (juny 2005)

   
Un comboi entra a l'estació de Pubilla Cases procedent de Cornellà i amb direcció Horta (juny 2005) Tren que ve d'Horta entra a tota velocitat a l'estació hospitalenca (juny 2005)    

direcció Cornellà Centre Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
< Can Vidalet Ernest Lluch >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional