Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Verdaguer Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Verdaguer

01

correspondència amb línies de metro TMB: L4 Trinitat Nova - La Pau  
 
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR Estació amb cobertura de telèfon mòbil

Situació de l'estació Verdaguer a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Verdaguer de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1970, amb l'entrada en servei del tram entre Diagonal i Sagrera. La parada està situada sota el carrer Provença, entre els carrers Girona i Bailén. El nivell superior disposa d'un vestíbul a cada extrem de l'estació. El primer d'ells està situat al costat est i disposa d'un accés des de la cruïlla del carrer Bailén amb Provença. Aquest vestíbul està dotat de màquines de venda de bitllets (MAEs), despatx per al cap d'estació, torniquets de control d'accés i un local comercial. A més, d'aquest vestíbul en surt un passadís d'enllaç de 95 metres de llarg amb l'estació de Verdaguer de la línia L4. Del vestíbul en surt una escalinata i dues escales mecàniques que baixen a un nivell intermig des del qual es baixa a les andanes de la L5. A l'altre extrem de l'estació hi ha el vestíbul oest, que disposa de dos accessos, des de l'avinguda Diagonal i el carrer Girona. Aquest vestíbul només disposa de MAEs i torniquets de control d'accés. Del vestíbul oest en surten una escalinata i dues escales mecàniques (per conduccions independents cada tipus d'escala) fins a un nivell intermig que actua a mode de distribuidor a les andanes. Els trens circulen pel nivell més profund de l'estació, format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg, separades per un mur central donant lloc a una de les característiques estacions de doble volta. L'enllaç entre els nivells intermitjos de cada costat i les andanes es fa mitjançant escalinates i escales mecàniques.

 Fotos

El vestíbul amb accés des del carrer Bailén (juny 2005)

El mateix vestíbul un cop passades les barreres tarifàries (juny 2005) Inici del passadís d'enllaç cap a la línia L4 (juny 2005) Escales mecàniques i escala de peu vistes des del nivell intermig (juny 2005)
       
Distribució d'accessos a les dues andanes (juny 2005) Andana de la via 1 (juny 2005) Tren de la sèrie 1000 sortint cap a Horta (juny 2005) Vista de la nau de la via 1 on el proper tren vindrà en 2:34 (juny 2005)
       
La 1068 amb el torn 517 (juny 2005) Deixant enrera Verdaguer (juny 2005) Extrem de l'andana pel costat Diagonal (juny 2005) Escales d'enllaç entre el vestíbul de Girona i el nivell intermig (juny 2005)
       
Nivell intermig (juny 2005) El mateix nivell intermig, des d'on es baixa a les andanes (juny 2005) Nau de la via 2 (juny 2005) La mateixa nau des de l'accés del vestíbul del Bailén (juny 2005)
       
La 1041 amb el torn 523 (juny 2005) Detall de la senyalètica actual de l'estació (juny 2005) Verdaguer disposa de pantalles de canal metro (juny 2005) Termòmetre parcial de la línia (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Diagonal

Sagrada Família >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs