Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Vilapicina Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Vilapicina

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Vilapicina a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Vilapicina de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1959, amb l'entrada en servei de la línia des de Sagrera. La parada està situada sota el passeig Fabra i Puig, entre els carrers Teide i Petrarca i té un vestíbul a cada extrem. El vestíbul del costat Horta té accessos des dels carrers Petrarca i Canfranc i disposa de màquines de venda de bitllets (MAEs), torniquets de control d'accés, un despatx per al cap d'estació, un bar i un local comercial. A l'altre extrem hi ha un vestíbul amb accés des del passatge de les Palmeres. Els trens circulen pel nivell inferior, format per tres vies i dues andanes. Les dues vies generals tenen les andanes de manera lateral de 90 metres de llarg i hi ha una tercera via que és la que enllaça amb les cotxeres i tallers de Vilapicina i que disposa d'un tram compartit d'andana a l'estació. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escalinates i en el cas de l'andana de la via 1 costat Horta també mitjançant una escala mecànica.

 Fotos

Vestíbul costat Horta (juny 2005)

Creuament de dos trens de la mateixa sèrie però amb decoracions diferents (juny 2005) Escales d'enllaç entre el vestíbul costat Horta i les andanes (juny 2005) Tren que va a Horta esperant via lliure per circular fins a l'estació final de la línia L5 (juny 2005)
       
Cua d'una 1000 amb el torn 509 a la via 2 de Vilapicina (juny 2005) A l'esquerra, la via que duu fins a les cotxeres (juny 2005) Comboi que va a Horta parant a l'estació (juny 2005) Vista del túnel que enllaça amb les cotxeres (juny 2005)
       
Un motorista de les cotxeres agafa un tren per dur-lo a tallers (juny 2005) Tren a punt de sortir cap a les cotxeres (juny 2005) Circulant lentament cap a les vies d'estacionament (juny 2005) Sortida del Passatge de les Palmeres (juny 2005)
       
Un altre tren maniobra per la via 3 de l'estació (juny 2005) Boca del túnel direcció Virrei Amat i Cornellà Centre (juny 2005) Tren a Horta i tren sense servei es troben a Vilapicina (juny 2005) Mòdul estàndard amb plànols, informació i intèrfon d'ajuda (juny 2005)
       
Tren estacionat a la via 3 de maniobres i tren a la via 2 circulant cap a Cornellà Centre (juny 2005) Vista general de l'estació de Vilapicina, amb les seves tres vies (juny 2005) Escales d'enllaç entre l'andana de les vies 1 i 3 amb el vestíbul costat Horta (juny 2005) El proper tren que va direcció Horta entra (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Virrei Amat

Horta >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs