Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Horta
Horaris dels trens de Catalunya
< Vilapicina Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron El Carmel >
Horta
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació Horta de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se el 5 d'octubre de 1967, amb l'entrada en servei de la prolongació de la línia II des de Vilapicina. El 1970 passava a ser de la línia V i el 1982 la línia és convertia en la L5. El 2008 es remodelava i s’adaptava amb ascensors el vestíbul del carrer Lisboa. El juliol de 2010 Horta deixava de ser terminal de la L5 amb el perllongament fins a Vall d’Hebron. La parada està situada sota el carrer Lisboa, entre els carrers Vila i Rosell i Baixada de La Plana i té un vestíbul a cada extrem. El vestíbul del costat Vilapicina té dues entrades, una des del carrer Tajo i una altra des de la plaça Eivissa, ambdues amb escales fixes. Aquest vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets (MAEs), torniquets i portes de control d'accés i un centre de control de l'estació. A l'altre extrem de l'estació hi ha un vestíbul amb una entrada des del carrer Lisboa, amb escales fixes, una escala mecànica i un ascensor. El vestíbul de Lisboa té les màquines de venda de bitllets, les barreres tarifàries de control d'accés i un centre de control de l'estació. Els trens circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb una andana central, parcialment en corba, de 90 metres de longitud. L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes es fa mitjançant escales fixes i una escala mecànica de pujada. Al vestíbul de Lisboa a més també hi ha un ascensor, estant l'estació adaptada. Fins el juliol de 2010 Horta era final de la L5, disposant l'estació d'una cua de maniobres amb dues vies, de les quals la via 2 és la que s'usava per a realitzar el canvi de sentit dels combois del metro. 

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El vestíbul de l'estació d'Horta que es troba adaptat és el que té accés des del carrer Lisboa (octubre 2010) Vista del vestíbul, amb les màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries (octubre 2010) Vista un cop passades les barreres tarifàries, amb l'ascensor que baixa fins a l'andana i el centre de control de l'estació (octubre 2010) Vista del desnivell entre vestíbul i andana (octubre 2010)

Entre l'andana central d'Horta i el vestíbul del carrer Lisboa hi ha una escala mecànica de pujada, una escala fixa i un ascensor (octubre 2010) Entre l'andana central d'Horta i el vestíbul del carrer Lisboa hi ha una escala mecànica de pujada, una escala fixa i un ascensor (octubre 2010) Unitat 5000 amb el torn 510 circulant cap a Cornellà Centre fent una breu parada a Horta (octubre 2010) Tren amb destinació Vall d'Hebron de la línia L5 a punt de fer parada a Horta (octubre 2010)

Vestíbul amb accés des del carrer Tajo i la plaça Eivissa (juny 2005) Una altra vista del mateix vestíbul amb els torniquets d'accés (juny 2005) Tren sortint cap a Vilapicina i Cornellà Centre (juny 2005) Escales d'enllaç entre el vestíbul i l'andana central (juny 2005)

Aquest tren acaba de finalitzar el seu recorregut (juny 2005) Sortint lentament cap a la cua de maniobres (juny 2005) Sortida cap al vestíbul amb accés des del carrer Lisboa (juny 2005) Un tren entra directament per la via 2 d'Horta per evitar perdre temps fent la maniobra a la cua (juny 2005)

Unitat 1000 arribant a la via 1 d'Horta, on acaba el trajecte (juny 2005) Vista d'un tren a la cua de maniobres de l'estació (juny 2005) Creuament de trens a l'estació d'Horta (juny 2005) El metro està a la via 2 llest per iniciar un nou servei a Cornellà (juny 2005)

   
Aquest tren entra per la via 1 i finalitza el trajecte (juny 2005) Comboi que ve de la cua de maniobres entrant a l'estació (juny 2005)    

direcció Cornellà Centre Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
< Vilapicina El Carmel >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional