Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia 9 > L9 nord > Can Zam
Horaris dels trens de Catalunya
< Singuerlín Línia L9 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Can Zam  
 
Can Zam
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 945  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Can Zam de la línia L9 del metro de Barcelona va estrenar-se el desembre de 2009, amb l'entrada en servei del tram des d'aquesta estació fins a Can Peixauet. L'estació es situa al terme municipal de Santa Coloma de Gramanet, a la confluència de l'avinguda Francesc Macià i carrer Girona. Dóna servei a la part baixa del barri de Singuerlín, així com als barris de les Oliveres i Riu Nord, a la Biblioteca Singuerlín, al CEIP Lluís Millet i a l’IES Puig Castellar. L'estació es situa a 18 metres de profunditat entre pantalles, a diferència de la majoria d'estacions de la L9, i té dos nivells. Al nivell superior disposa d'un sol vestíbul al costat Aeroport de l'estació amb un accés des de l'avinguda Francesc Macià, dotat d'escales mecàniques, escales fixes i ascensor. El vestíbul disposa del centre de control de l'estació, les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues vies amb una andana central de 101 metres de longitud. De manera comuna en totes les estacions de la L9 es troba protegida de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. L'enllaç entre el vestíbul i l'andana es realitza a través de dues escales mecàniques, una escala fixa i un ascensor. A l'altre extrem de l'andana existeix una sortida d'emergència.  El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec de Sanchez-Piulachs, arquitectes, S.L. Can Zam és i serà l'estació final de la L9 al ramal de Santa Coloma, per aquest motiu un cop passada l'estació existeix una zona dedicada a cotxeres i tallers, amb una superfície de 13.000 m² i estan soterrats. Hi arriben un total de 7 vies, de les quals dues fan la funció de cotxeres per a la conducció automàtica i cinc es destinen a tallers. De les cinc vies de tallers, dues són elevades sobre pilars per a manteniment general, i altres tres són de torn de rodes i neteja. Els trens que es trobaran en aquestes cotxeres són de la sèrie 9000, que són trens automàtics que funcionen amb el sistema ATC-S.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Ascensor per a PMR i accés a l'estació de Can Zam (gener 2010) Una altra vista de l'entrada a l'estació terminal de la L9 (gener 2010) L'accés està format per dos trams amb escales mecàniques i fixes (gener 2010) Accés al vestíbul (gener 2010)

Barreres tarifàries d'accés a l'estació de Can Zam vistes un cop superada la línia de peatge (desembre 2009) Conjunt d'escales mecàniques, escales fixes i ascensor per baixar a l'andana (desembre 2009) Vista de l'enllaç entre el vestíbul i l'andana de Can Zam (desembre 2009) Entrada a l'andana central (desembre 2009)

Un tren de la sèrie 9000 acaba de finalitzar el de moment curt trajecte des de Can Peixauet (desembre 2009) Vista de l'estació amb les portes d'andana obertes en haver-hi estacionat un tren (desembre 2009)  Detall de les portes d'andana, amb termòmetre de la L9 i pantalla TFT amb informació de properes sortides (desembre 2009) Vista general de l'andana de Can Zam, envoltada de portes d'andana (desembre 2009)

Detall dels bancs i senyalètica (desembre 2009)  Tren de la sèrie 9000 a punt de sortir cap a Can Peixauet (desembre 2009)  Una altra vista del tren amb les portes d'andana obertes en sincronització (desembre 2009) Els rètols lluminosos indiquen que la via es troba fora de servei (gener 2010)

direcció La Sagrera Índex línia L9 nord  
< Singuerlín
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional