Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > Cèntric
Horaris dels trens de Catalunya
< Parc Nou Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària El Prat Estació >
 
Cèntric
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 906  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Cèntric de la L9 del metro de Barcelona (Pl.Catalunya o Mestre Estalella a projecte) es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal del Prat de Llobregat, al subsòl de la plaça Catalunya. Dóna serveia a l'arxiu Municipal , Biblioteca Antonio Martín , La Porta del Delta , Cases d’en Puig Serveis de Ciutadania , Escola Municipal de Música, Centre Cívic Jardins de la Pau, Escola d’Adults Terra Baixa, Prat Espais, Centre Cultural El Remolar, Mercat Remolar, Mercat Plaça Blanes, Residència municipal d’avis Penedès, Institut Ribera Baixa i a l'Institut Baldiri Guilera. Es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en dos nivells: el vestíbul i les andanes. El vestíbul disposa de dues entrades, una per la plaça Catalunya i l'altra pel carrer Lleida, comptant ambdues amb escala fixa i una escala mecànica. L'entrada per plaça Catalunya disposa també d'ascensor i té la peculiaritat que es situa sota una pèrgola. Les dues entrades conflueixen en un ampli  vestíbul, dotat de màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés, a més de dependències tècniques. Els trens circulen pel nivell inferior, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 100 metres de longitud. De manera comuna a totes les estacions de la L9, les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. Entre el vestíbul i cadascuna de les dues andanes hi ha dos accessos, amb escala fixa i mecànica, així com un ascensor. El disseny de l'estació és obra de Fermín Vázquez de l'estudi B720 Arquitectes. La decoració destaca per el contrast entre la neutralitat dels espais i les franges acolorides en aquest cas de color marró que contenen les columnes a manera de pòrtics de la resta de l’estació. Estan revestides amb terratzo per posar de relleu la solidesa i per diferenciar-les.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Ascensor entre el nivell carrer, Pl.Catalunya, i el vestíbul (febrer 2016) L'entrada des de la plaça Catalunya del Prat es fa sota una pèrgola (febrer 2016) Des de l'accés a l'estació des del carrer es poden veure algunes escales de l'interior (febrer 2016) Accés a l'estació des de la plaça Catalunya (gener 2016)

Enllaç entre l'accés per la plaça Catalunya i el vestíbul (febrer 2016)  Passadís d'enllaç des de l'accés per plaça Catalunya amb el vestíbul (gener 2016) Vista general d'una part de l'ampli vestíbul de l'estació Cèntric del Prat de Llobregat (gener 2016) Màquines de venda de bitllets (gener 2016)

Entrada a l'estació de Cèntric pel carrer Lleida (febrer 2016) Detall del rètol de l'estació (febrer 2016) Una escala mecànica de pujada i una àmplia escala fixa enllacen el vestíbul i el carrer Lleida (febrer 2016) Arribada al nivell vestíbul de les escales des del carrer Lleida (febrer 2016)

Enllaç des de l'accés per plaça Catalunya amb l'ampli vestíbul (gener 2016) Una altra vista del vestíbul de Cèntric (gener 2016) Barreres tarifàries de control d'accés (gener 2016)  Una altra vista de les barreres tarifàries d'accés a l'estació (gener 2016)

Vista general de l'ampli vestíbul de Cèntric de la L9 sud (febrer 2016) Passada la línia de peatge (gener 2016) Passades les barreres tarifàries el vestíbul exerceix de distribuïdor cap a les dues andanes (febrer 2016) Vista de l'ampli espai de vestíbul passades les barreres tarifàries (gener 2016)

 Ascensor i escales per baixar a l'andana de la via 2, sentit Aeroport T1 (gener 2016)  Escala fixa i mecànica entre el nivell andana i el vestíbul de Cèntric (gener 2016)  Tren de la sèrie 9000 estacionat a la via 2 de Cèntric, en un servei parcial de Collblanc a Aeroport T1 (gener 2016) Detall de les portes d'andana (gener 2016)

Sortint cap a Parc Nou i Aeroport (gener 2016) Detall dels acabats de l'arquitectura de Cèntric (gener 2016) A l'estació Cèntric els bancs queden integrats entre les columnes (gener 2016) Andana de la via 2 (gener 2016)

 Detall dels plafons, amb un mapa de la xarxa ferroviària ja desfasat (gener 2016) Plànol amb informació de l'entorn (gener 2016)  Unitat 9000 procedent de l'aeroport arribant a Cèntric per la via 1 (gener 2016) Seguint el viatge cap a El Prat Estació (gener 2016)

Túnel de la via 2, sentit Aeroport T1 (gener 2016) Ascensor per a l'andana de la via 1 (gener 2016) Escala mecànica i fixa entre el vestíbul i l'andana de la via 1 (gener 2016) Vista general de l'andana de la via 1, amb les portes d'andana separant totalment l'espai de vies (gener 2016)

 Tren procedent d'Aeroport T1 a punt de fer parada a la via 1 de Cèntric (febrer 2016) Ascensor andana- vestíbul i pantalles d'informació de propers trens (gener 2016)  Tren procedent d'Aeroport T1 arribant a Cèntric (gener 2016) Portes d'andana de la via 1 (gener 2016)

 Unitat 9000 que realitza un servei per la L9 sud d'Aeroport T1 a Zona Universitària fent una breu parada a la via 1 de Cèntric (febrer 2016) Túnel entre Parc Nou i Cèntric (gener 2016) L'estació de Cèntric des de dintre el tren (gener 2016)  Vista del túnel cap a El Prat Estació i Zona Universitària (gener 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< Parc Nou El Prat Estació >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional