Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > Parc Nou
Horaris dels trens de Catalunya
< Mas Blau Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària Cèntric >
 
Parc Nou
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 905  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Parc Nou de la L9 del metro de Barcelona (Sant Cosme a projecte) es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal del Prat de Llobregat, al subsòl del carrer Riu Llobregat entre els carrers Riu Xúquer i Riu Ebre. Dóna servei al barri de Sant Cosme i en concret als bombers , la residència i centre de dia per a gent gran Onze de Setembre , el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa , l'Equipament Cívic Delta del Llobregat , l'Institut Ribera Baixa 2  i la Fundació Catalana de l’Esplai. L'estació es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en dos nivells: els vestíbuls i les andanes. El primer nivell comporta dos vestíbuls separats, totalment independents entre ells. El vestíbul principal es troba al costat oest i disposa d'una entrada per la cruïlla entre els carrers Riu Llobregat i Riu Xúquer, amb una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor. Aquest ampli vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés. El vestíbul secundari té una entrada per la cruïlla entre els carrers Riu Llobregat i Riu Ebre, amb una escala mecànica i una escala fixa i disposa de màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés. Els trens circulen pel nivell inferior, a 15 metres de la superfície, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 100 metres de longitud. A cadascuna de les dues andanes hi ha un accés des del vestíbul principal i un altre des del secundari, cadascun d'ells amb escala fixa i una escala mecànica. També hi ha un ascensor entre el vestíbul principal i cada andana. De manera comuna a totes les estacions de la L9 les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny de l'estació és obra de Fermín Vázquez de l'estudi B720 Arquitectes. La decoració destaca per el contrast entre la neutralitat dels espais i les franges acolorides en aquest cas de color grisós que contenen les columnes a manera de pòrtics de la resta de l’estació. Estan revestides amb terratzo per posar de relleu la solidesa i per diferenciar-les.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Parc Nou per la cruïlal entre els carrers Riu Llobregat i Riu Xúquer (febrer 2016) Tòtem identificador del metro i plànol en suport provisional (febrer 2016) Accés amb escala fixa, mecànica i ascensor des del nivell carrer (febrer 2016) Arribada de les escales des del nivell carrer al nivell vestíbul (febrer 2016)

Ascensor carrer- vestíbul (febrer 2016) Arribada al nivell vestíbul de l'ascensor des del carrer (febrer 2016) Entrada al vestíbul principal de l'estació de Parc Nou de la línia 9 sud (febrer 2016) Centre de control de l'estació de Parc Nou (febrer 2016)

Vista de les barreres tarifàries a l'ampli vestíbul de l'estació Parc Nou (febrer 2016) Vista de l'ampli espai un cop passada la línia de peatge (febrer 2016) Les columnes amb revestiment de terratzo destaquen al vestíbul de l'estació (febrer 2016) Una altra vista del vestíbul, des d'on es pot baixar a les dues andanes per escales o ascensors (febrer 2016)

Escales d'enllaç entre el vestíbul i l'andana de la via 2 (febrer 2016) Per darrera les columnes hi ha les escales que baixen a la via 1 (febrer 2016) Nivell andana de les escales que enllacen amb el vestíbul principal de Parc Nou (febrer 2016) Vista de les portes d'andana a la via 1, sentit Zona Universitària (febrer 2016)

Monitors informant dels 2 propers trens per la via 1 (febrer 2016) Extrem de l'andana, costat Mas Blau (febrer 2016)   Una unitat 9000 arribant a Parc Nou procedent d'Aeroport T1 (febrer 2016) Tren fent parada a la via 1 de l'estació pratenca (febrer 2016)

Les portes d'andana s'obren de manera sincronitzada amb les del tren (febrer 2016) Una altra vista de l'andana de la via 1 de l'estació de Parc Nou (febrer 2016) Sortida cap al vestíbul secundari de l'estació, amb accés per la cruïlla entre els carrers Riu Llobregat i Riu Ebre  (febrer 2016) Detall de la senyalètica de la sortida, que només disposa d'escales fixes i mecàniques (febrer 2016)

Enllaç entre l'andana de la via 1 i el vestíbul secundari de Parc Nou (febrer 2016) Vista del vestíbul secundari de Parc Nou un cop passada la línea de peatge (febrer 2016) Barreres tarifàries del vestíbul amb accés per Riu Llobregat amb Riu Ebre (febrer 2016) Vista general del vestíbul secundari, que disposa de màquines de bitllets i barreres tarifàries (febrer 2016)

Escales vestíbul- carrer des del vestíbul secundari (febrer 2016) Detall del nom de l'estació de Parc Nou (febrer 2016) Tòtem del metro per a l'accés a l'estació per Riu Llobregat amb Riu Ebre (febrer 2016) Una altra vista de la boca d'accés al vestíbul secundari de Parc Nou (febrer 2016)

Plànol amb l'àmbit urbà de l'entorn de l'estació de metro de Parc Nou (febrer 2016) Arribada al nivell andana de la via 2 de les escales que enllacen amb el vestíbul secundari (febrer 2016) Andana de la via 2 (febrer 2016) Extrem de l'andana de la via 2, costat Cèntric, amb les característiques columnes de terratzo (febrer 2016)

Tren en un servei a la L9 sud entre Zona Universitària i Aeroport T1 a la via 2 de Parc Nou (febrer 2016) Enllaç andana de la via 2 amb el vestíbul principal amb ascensor (febrer 2016) Enllaç andana de la via 2 amb el vestíbul principal amb escala mecànica i escala fixa  (febrer 2016) Vista general de l'andana de la via 2 de Parc Nou (febrer 2016)

Tren de la sèrie 9000 sortint cap a Cèntric i Zona Universitària vist des de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Detall de la senyalètica de l'estació (febrer 2016) Discretament per darrera les portes d'andana arriba una unitat 9000 amb destinació Aeroport T1 (febrer 2016) Extrem de l'andana de la via 2, costat Mas Blau, amb la porta d'accés preferent per a PMR, persones amb mobilitat reduïda (febrer 2016)

Túnel de diàmetre 9,40 metres a prop de l'estació de Parc Nou (gener 2016) Estació de Parc Nou vista des de la via 1 (gener 2016) Sortida del túnel de Parc Nou cap a Cèntric (gener 2016)  Encreuament amb una unitat sèrie 9000 entre Parc Nou i Cèntric (gener 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< Mas Blau Cèntric >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional