Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > Les Moreres
Horaris dels trens de Catalunya
< El Prat Estació Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària Mercabarna >
 
Les Moreres
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 909  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Les Moreres de la L9 del metro de Barcelona (Verge de Montserrat a projecte) es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal del Prat de Llobregat, al subsòl de l'avinguda Pare Andreu de Palma,  intersecció amb avinguda Verge de Montserrat. Dóna servei a la part oriental del nucli urbà del Prat i en concret al parc del Riu, pistes d’skate, deixalleria municipal, Institut Salvador Dalí, Institut Estany de la Ricarda, Institut Illa dels Banyols, Escola d’Oficis Delta del Llobregat, Residència i centre de dia El Tamariu i a la Pensió Rosita. L'estació es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en dos nivells: el vestíbul i les andanes. El vestíbul disposa de dues entrades per l'avinguda Verge de Montserrat, una pel costat Les Moreres i una altra pel costat carretera de la Marina. Cadascuna de les dues entrades disposa d'una escala fixa i una escala mecànica, a la segona entrada les escales tenen dos trams. També hi ha un ascensor que comunica el nivell carrer amb el nivell vestíbul. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés. Els trens circulen pel nivell inferior, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 140 metres de longitud. Entre el vestíbul i cadascuna de les dues andanes hi ha un accés que des del vestíbul dibuixa un passadís que acaba baixant en perpendicular a l'andana, amb una escala fixa i una escala mecànica. També hi ha un ascensor entre el vestíbul i cada andana. De manera comuna a totes les estacions de la L9 les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny de l'estació és obra de l'estudi dels arquitectes Joan Forgas i Dolors Ylla. Els panells retroil·luminats que han dissenyat no només aporten claror als espais, també contenen detalls d’imatges del Prat per vincular les estacions amb la ciutat.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Pal identificador del Metro a l'avinguda Verge de Montserrat, costat carretera de la Marina (febrer 2016) Vista de l'accés a l'estació de les Moreres (febrer 2016) Una escala mecànica i escales fixes enllacen el vestíbul i el carrer (febrer 2016) Entre el vestíbul i la sortida per Verge de Montserrat- Ctra. de Marina les escales fixes i mecàniques comporten 2 trams (febrer 2016)

Arribada al vestíbul de l'accés per Verge de Montserrat- Ctra. de Marina (febrer 2016) Pal identificador del Metro a l'avinguda Verge de Montserrat, costat les Moreres (febrer 2016) Accés per avinguda Verge de Montserrat - les Moreres (febrer 2016) Arribada al vestíbul des de l'accés costat les Moreres (febrer 2016)

Ascensor a la intersecció entre l'avinguda Verge de Montserrat i avinguda Pare Andreu de Palma per baixar al vestíbul (febrer 2016) Vestíbul de l'estació de les Moreres, amb l'ascensor i les màquines de venda de bitllets (febrer 2016) Vista general del vestíbul, amb el centre de control de l'estació al fons (febrer 2016) Barreres tarifàries de control d'accés (febrer 2016)

Vista general del vestíbul passada la línia de peatge (febrer 2016) Una altra vista del vestíbul, passades les barreres tarifàries (febrer 2016) Un dels panells retroil·luminats des del passadís d'enllaç amb la via 1 (febrer 2016) Ascensor del vestíbul a l'andana de la via 1 de les Moreres (febrer 2016)

Decoració artística al canvi de trajectòria del passadís d'enllaç entre vestíbul i andana de la via 1 (febrer 2016)  Escales de baixada a la via 1 (febrer 2016)  Escales entre el nivell vestíbul i el nivell andana de la via 1 (febrer 2016) Arribada a l'andana de la via 1 (febrer 2016)

Vista general de l'andana de la via 1 de les Moreres (febrer 2016) Plànol de l'entorn urbà de l'estació de les Moreres (febrer 2016) Detall de la senyalètica de l'estació Les Moreres de la L9 sud (febrer 2016) Ascensor i escales entre la via 1 i el vestíbul (febrer 2016)

Unitat 9000 a la via 1 de les Moreres amb destinació Zona Universitària (febrer 2016) Coordinació entre les portes del tren i les portes d'andana de l'estació (febrer 2016) Sortint cap a Mercabarna (febrer 2016) Passadís i ascensor per enllaçar el vestíbul amb l'andana de la via 2 (febrer 2016)

Decoració artística al canvi de trajectòria del passadís d'enllaç entre vestíbul i andana de la via 2 (febrer 2016) Escales fixes i una escala mecànica enllacen en perpendicular amb l'andana de la via 2 de les Moreres (febrer 2016) Andana de la via 2, arribada de les escales i ascensor andana- vestíbul (febrer 2016) Vista de l'andana de la via 2 (febrer 2016)

Unitat 9000 estacionada a la via 2 de les Moreres a punt de sortir cap al Prat Estació i Aeroport T1 (febrer 2016)  Vista de l'andana de la via 1, extrem costat Mercabarna (febrer 2016) Portes d'andana i monitors informant dels propers trens (febrer 2016) Extrem de l'andana de la via 2, costat El Prat Estació (febrer 2016)

Tren procedent de Zona Universitària arribant a les Moreres i destinació Aeroport T1 per la L9 sud (febrer 2016)  Seqüència d'obertura coordinada entre les portes del tren i les portes d'andana en un comboi per la via 2 de les Moreres (febrer 2016)

Agulla entre vies aproximadament sota la llera del riu Llobregat, entre Mercabarna i les Moreres (gener 2016) Estació de les Moreres des d'un tren de la L9 circulant per la via 2, sentit Aeroport T1 (gener 2016) Estació de la Ribera, entre El Prat Estació i les Moreres, inicialment sense servei (gener 2016) Encreuament amb un tren sèrie 9000 a la futura estació de la Ribera (gener 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< El Prat Estació Mercabarna >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional