Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > Mercabarna
Horaris dels trens de Catalunya
< Les Moreres Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària Parc Logístic >
 
Mercabarna
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 910  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Mercabarna de la L9 del metro de Barcelona es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal de Barcelona, al subsòl del carrer K,  a la intersecció amb el carrer Transversal 6. Dóna servei al polígon Zona Franca i al mercat central Mercabarna. L'estació es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en dos nivells: el vestíbul i les andanes. El vestíbul disposa d'una entrada des d'un passadís pel carrer K davant de l'accés principal a Mercabarna, amb escala fixa, una escala mecànica i un ascensor. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés. Els trens circulen pel nivell inferior, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 100 metres de longitud. Entre el vestíbul i cadascuna de les dues andanes hi ha un accés, amb escala fixa i mecànica, així com un ascensor. De manera comuna a totes les estacions de la L9 les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec de Jordi Garcés, Daria de Seta i Anna Bonet. L'estació té un disseny aparentment inacabat amb un disseny més "geològic" que "edificat", amb elements com murs-pantalla vistos, puntals de la construcció,  forjats prefabricats, revestiments de xapa metàl·lica, paviments i bancs de pedra o il·luminació industrial. L'arquitectura de l'estació va formar part de l'exposició de la 14 Biennal d'Arquitectura de Venècia.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Boca d'accés al metro davant de l'entrada principal de Mercabarna (febrer 2016)  Una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor enllacen el nivell carrer amb el nivell vestíbul de l'estació de la L9 sud de Mercabarna(febrer 2016) Detall del rètol de l'estació a la boca d'accés (febrer 2016) Passadís d'enllaç entre la boca d'entrada i el vestíbul (febrer 2016)

Màquines de bitllets i al fons l'entrada a l'estació (febrer 2016)  Vista de les barreres tarifàries de l'estació (febrer 2016) Vista frontal de les 6 barreres tarifàries de l'estació de Mercabarna (febrer 2016) Vista del vestíbul amb la seva peculiar decoració "inacabada" passada la línia de peatge (febrer 2016)

El vestíbul amb els ascensors que enllacen amb les andanes (febrer 2016) El nivell vestíbul i tota l'estació de Mercabarna destaquen pel seu aspecte constructiu i els llums de tipus industrial (febrer 2016) Baixada a l'andana de la via 2 (febrer 2016) Andana de la via 1 vista des del nivell vestíbul (febrer 2016)

Ascensor de baixada a la via 1 de Mercabrana, sentit Zona Universitària (febrer 2016) Andana de la via 1 i accés per les escales. També hi ha unes claraboies que aporten llum natural fins a les andanes (febrer 2016) Vista de les portes d'andana de la via 1 (febrer 2016) Vista de l'andana de la via 1 (febrer 2016)

Vista de l'andana de la via 1 de Mercabarna des del costat les Moreres (febrer 2016) Detall dels bancs, senyalètica i mur del recinte entre pantalles sense revestiment (febrer 2016) Plànol de l'àmbit urbà de l'entorn de l'estació de Mercabarna (febrer 2016) Baixant a l'andana de la via 2 (febrer 2016)

Escala mecànica i fixa d'enllaç entre l'andana de la via 2 i el vestíbul (febrer 2016) Accés de l'escala a la via 2 (febrer 2016) Vista de l'andana de la via 2, on destaca el mur pantalla vist (febrer 2016) Detall de la senyalètica amb el nom de l'estació Mercabarna (febrer 2016)

Unitat 9000 de TMB a la via 2 de Mercabarna en un trajecte fins a Aeroport T1 (febrer 2016) Sortint cap a les Moreres (febrer 2016) Pantalles informatives a la via 2 (febrer 2016) Detall de les portes d'andana (febrer 2016)

Tren circulant cap a Zona Universitària vist des de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Una altra vista de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Arribant a Mercabarna per la via 2, sentit Aeroport T1 (febrer 2016) Obertura de portes sincronitzada (febrer 2016)

 Túnel entre les Moreres i Mercabarna (gener 2016) Estació de Mercabarna (gener 2016) Túnel de 9,4 metres de diàmetre per sota la Zona Franca (gener 2016)  Encreuament amb un tren sèrie 9000 (gener 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< Les Moreres Parc Logístic >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional