Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L10 sud > ZAL | Riu  Vell
Horaris dels trens de Catalunya
  Línia L10 sud Metro de Barcelona: ZAL | Riu Vell - Collblanc Ecoparc >
 
ZAL | Riu Vell
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 951  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació ZAL | Riu Vell de la L10 del metro de Barcelona es va inaugurar el 7 de novembre de 2021 amb l’obertura del tram des de Zona Franca. La inauguració estava prevista inicialment per l'abril de 2021, però es van haver d'ajustar els paràmetres de frenada dels trens, especialment en condicions de pluja i humitat. En fase de projecte l’estació es denominava Nova Estació Zona Franca.
L'estació se situa al terme municipal de Barcelona, al tram de viaducte de 6,5 metres d’amplada sobre el carrer A del polígon industrial de la Zona Franca, entre l'entorn del carrer 5 i l'avinguda dels Ports d'Europa. Dona servei al polígon de la Zona Franca i a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL). S'ubica al tram II de la línia 9 i és del tipus viaducte, situada a una alçada d’uns 7,5 metres sobre el carrer A. L’estació s’estructura en tres nivells: el vestíbul a nivell de carrer, el nivell de vies i andanes al viaducte i un tercer nivell a mode d’altell que acull les dependències tècniques. El vestíbul té dos accessos des del passeig central de vianants del carrer A, un pel costat nord, carrer número 5, i l’altre pel costat sud, avinguda Ports d'Europa. En els propis punts d’accés s’hi situen les barreres tarifàries de control d’accés, un grup de dues al costat nord i dos grups de dues al costat sud. Les màquines de venda de bitllets es troben en uns edicles independents del vestíbul, previs a cada accés. Un cop passades les dues línies de peatge s’accedeix al vestíbul pròpiament dit, on també s’ubica el centre de control de l’estació. Del vestíbul en surten dos grups d’escales fixes que pugen a l’andana, disposant un d’aquests també d’una escala mecànica. Per pujar a l’andana també hi ha un ascensor que porta a la banda d'andana més propera a la via 2. Els trens circulen pel nivell del viaducte, format per dues vies amb una andana central de 120 metres de longitud i 9 metres d’amplada, coberta en bona part per una marquesina integrada en el conjunt arquitectònic de l’estació. De manera comuna a totes les estacions de la línia 9, les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica de trens (sense motorista) existent. A la sortida de l'estació pel costat nord hi ha dues vies mortes per a l'estacionament de trens entre les generals, connectades pel costat Ecoparc.

Fotos de l'estació i proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
(PROPERAMENT)      
       

  Índex línia L10 sud direcció Collblanc
  Ecoparc >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional