Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L11 > Ciutat Meridiana Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Ciutat Meridiana

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telèfon mòbil
   

Situació de l'estació Ciutat Merdiana a la línia L11 (mapa base: wefer.com)L'estació Ciutat Meridiana de la línia L11 del metro de Barcelona es va posar en servei l'any 2003, amb la inauguració de la L11 de Trinitat Nova a Can Cuiàs. Si l'estació colateral de Torre Baró | Vallbona és en superfície, degut als forts desnivells de la zona, l'estació de Ciutat Meridiana és subterrània i situada a 50 metres de profunditat. Així, es converteix en la més fonda de la xarxa a dia d'avui. Té un sol vestíbul amb accés des de l'Avinguda Rasos de Peguera al qual s'accedeix mitjançant escalinates, escales mecàniques i un ascensor. Al vestíbul hi ha les màquines de venda de bitllets, les portes de control d'accés a les andanes i un centre de control. Un cop passades les barreres tarifàries s'entra en un pou que baixa fins al nivell de la via. En aquest pou, que fa 15 metres de diàmetre, hi ha tres ascensors ràpids i una escala de 264 graons. Els trens circulen pel nivell més profund, format per una sola via amb andana lateral, a l'esquerra mirant sentit Can Cuiàs, i de llargada per tal que hi càpiguen dos cotxes de les unitats 500.

 Fotos

El vestíbul de l'estació de Ciutat Meridiana, amb les màquines de venda de bitllets i les portes de control d'accés (maig 2005)

Ascensors per baixar a l'andana, amb monitors on es visualitza el nivell de l'andana, per saber si hi ha qualsevol anomalia (maig 2005) Porta que duu a l'escala de 264 graons, en principi només usada en casos d'emergència, que baixa al nivell de l'andana (maig 2005) Els tres ascensors però vistos ja al nivell inferior, el de l'andana (maig 2005)
       
Detall de la decoració de la zona d'espera dels ascensors (maig 2005) Vista general de l'andana de Ciutat Meridiana (maig 2005) La unitat 505-506 amb les portes obertes (maig 2005) Rètols inusuals en altres línies advertint de certs perills (maig 2005)
       
Tren que ve de Can Cuiàs entrant a Ciutat Meridiana (maig 2005) Tren fent parada a l'estació, abans de seguir cap a Trinitat Nova (maig 2005) Tren que ve de Trinitat Nova entrant a l'estació. Observeu la petita rampa per facilitar l'accés a PMR (maig 2005) Tren a Can Cuiàs, que queda molt a prop de Ciutat Meridiana si es fa el trajecte per túnel. En superfície és més llarg, degut a l'orografia de la zona (maig 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L11

direcció Can Cuiàs

< Torre Baró | Vallbona

Can Cuiàs >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs